Câteva zeci de angajaţi ai instanţelor constănţene au protestat cerând majorări salariale

Aproximativ 30 de angajaţi ai Judecătoriei, Tribunalului şi Curţii de Apel din Constanţa au protestat, joi, în faţa Curţii de Apel, cerând majorări salariale şi suplimentarea personalului, în timpul acţiunii activitatea instanţelor nefiind afectată.

105 afișări
Imaginea articolului Câteva zeci de angajaţi ai instanţelor constănţene au protestat cerând majorări salariale

Câteva zeci de angajaţi ai instanţelor constănţene au protestat cerând majorări salariale

Aproximativ 30 de salariaţi, personal auxiliar de specialitate şi personalul conex, din cadrul Judecătoriei, Tribunalului şi Curţii de Apel Constanţa, au pornit un protest spontan, joi, în jurul orei 11.00, strângându-se în faţa Curţii de Apel.

Protestatarii cer creşterea uniformă a salariilor, în condiţiile în care există categorii de angajaţi plătiţi cu salariul minim.

De asemenea, ei sunt nemulţumiţi şi de creşterea volumului de activitate şi sporirea atribuţiilor, ceea ce duce la un program de lucru de peste opt ore pe zi.

Totodată, protestatarii vor să se recunoască şi faptul că personalul auxiliar face parte din familia ocupaţională "justiţie".

Ei susţin că în urma acestui protest spontan şedinţele de judecată programate s-au desfăşurat fără probleme, acţiunea urmând să fie susţinută şi de alţi colegi, dar în "ture”, tocmai pentru ca activitatea instanţelor să nu fie afectată.

Protestatarii spun vor să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă, adăugând că dacă situaţia persistă se poate ajunge la grevă.

Salariaţii care au participat la protest au revenit la ora 12.00 în birouri, protestul desfăşurându-se paşnic, fără să fie înregistrate probleme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici