Cel mai bătrân supravieţuitor al Holocaustului romilor a murit la vârsta de 108 ani

Cel mai bătrân supravieţuitor al Holocaustului romilor, Traian Grancea, a murit, la vârsta de 108 ani, funeraliile urmând să aibă loc marţi, în localitatea sibiană Porumbacu de Jos, transmite corespondentul MEDIAFAX.

289 afișări
Imaginea articolului Cel mai bătrân supravieţuitor al Holocaustului romilor a murit la vârsta de 108 ani

Traian Grancea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Centrului Creştin al Romilor, Daniel Cioabă, a transmis, marţi, un comunicat de presă în care anunţă decesul celui mai bătrân supravieţuitor al Holocaustului, Traian Grancea, rom din localitatea Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu, care în anul 1942 a fost deportat în Transnistria.

În 22 octombrie 2007, Traian Grancea, alături de alţi supravieţuitori ai Holocaustului romilor, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, cu Ordinul Serviciu Credincios.

De asemenea, Daniel Cioabă anunţă că Traian Grancea va fi înmormântat marţi, la funeraliile care vor avea loc în localitatea Porumbacu de Jos anunţându-şi participarea şi prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici