Cererea de organizare a unui referendum de demitere a primarului din Pungeşti,respinsă de Prefectură

Prefectura Vaslui a respins cererea celor peste o mie de localnici din Pungeşti care au solicitat organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Mircea Vlasă, pe motiv că acesta nu le mai reprezintă interesele, după ce a concesionat un teren firmei Chevron pentru explorarea gazelor de şist.

591 afișări
Imaginea articolului Cererea de organizare a unui referendum de demitere a primarului din Pungeşti,respinsă de Prefectură

Cererea de organizare a unui referendum de demitere a primarului din Pungeşti,respinsă de Prefectură

Cererea de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului comunei vasluiene Pungeşti, Mircea Vlasă, semnată de peste o mie de localnici, a fost respinsă de Prefectura Vaslui, pe motiv că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru desfăşurarea unei astfel de acţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În urma analizării cererii sub aspectul motivelor invocate de iniţiatorii organizării referendumului, apreciem că acestea nu pot fi reţinute sub aspectul nesocotirii de către primar a intereselor generale ale colectivităţii locale sau al neexercitării de către acesta a atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului. Astfel, se afirmă că primarul comunei Pungeşti nu a consultat cetăţenii în legătură cu exploatarea gazelor de şist. Acest aspect nu poate fi reţinut, în condiţiile în care primarul comunei Pungeşti a iniţiat un proiect de hotărâre privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice pe teritoriul comunei Pungeşti, care a fost aprobat de Consiliul Local (CL) Pungeşti pe 27 februarie 2013 (n.r.- hotărâre revocată ulterior tot de CL Pungeşti, la solicitarea Prefecturii, din cauza nerespectării condiţiilor legale). Totodată, în legătură cu afirmaţia că domnul primar Mircea Vlasă are «o conduită nedemnă de un primar în funcţie», amintim, pe de o parte, că aspectele susţinute în cerere nu se regăsesc între cererile prevăzute de lege, iar pe de altă parte că acestea trebuie adresate şi probate în faţa organelor abilitate de lege să efectueze cercetările necesare stabilirii situaţiei de fapt", se arată în motivarea Prefecturii Vaslui.

Un număr de 1.004 persoane au depus la Prefectura Vaslui, în noiembrie 2013, documentele prevăzute de lege pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului în funcţie, Mircea Vlasă, pe motiv că acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma să înceapă explorarea gazelor de şist. În solicitarea depusă la Prefectura Vaslui se arăta, printre altele, că actualul edil nu mai reprezintă interesele localnicilor, în condiţiile în care nu i-ar fi consultat cu privire la explorarea gazelor de şist în comună. Mai mult decât atât, semnatarii cererii subliniau că primarul Mircea Vlasă a concesionat către firma Chevron suprafaţa de 1,92 hectare de teren, pe care compania petrolieră urmează să-şi amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici