Circulaţie îngreunată în judeţul Suceava în urma ninsorilor puternice

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate în judeţul Suceava, vineri dimineaţă, în urma ninsorilor, fiind înregistrate două incidente în trafic din cauza unor autotrenuri care au rămas blocate pe DN 17 şi pe DN 2 E.

222 afișări
Imaginea articolului Circulaţie îngreunată în judeţul Suceava în urma ninsorilor puternice

Circulaţie îngreunată în judeţul Suceava în urma ninsorilor puternice (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto Arhiva)

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că circulaţia a fost afectată pe DN 17 în comuna Ilişeşti, unde mai multe TIR-uri nu au putut urca o pantă din cauza carosabilului alunecos. El a arătat că în zonă echipaje de poliţişti rutieri dirijează traficul, care nu este blocat.

Sinescu a mai spus că un alt TIR a rămas blocat pe DN 2 E, într-o curbă din apropierea comunei Cacica, dar circulaţia nu a fost afectată, în condiţiile în care autocamionul se află la marginea şoselei.

Prefectul a precizat că utilajele de deszăpezire acţionează de la ora 6.00, de când a început să ningă, şi au împrăştiat materiale antiderapante, dar ninsoarea este abundentă şi îngheaţă la sol, stratul de zăpadă de pe şosea ajungând la doi centimetri.

De asemenea, au fost înregistrate şi două avarii colective la alimentarea cu energie electrică, fiind afectaţi 20 de consumatori din municipiul Suceava şi comuna Straja.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă de vineri dimineaţa până sâmbătă dimineaţa, atenţionând că în vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, în sud şi sud-est vor fi ploaie şi lapoviţă, iar la sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici