Coman, la ieşirea de la DNA: Sunt nevinovat. Nu cred că parlamentarii vor da aviz pentru arestare

Deputatul Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie după ce a fost prins în flagrant luând mită, a plecat, joi seară, de la sediul DNA Ploieşti, unde a stat peste trei ore, la ieşire spunând că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.

593 afișări
Imaginea articolului Coman, la ieşirea de la DNA: Sunt nevinovat. Nu cred că parlamentarii vor da aviz pentru arestare

Coman, la ieşirea de la DNA: Sunt nevinovat. Nu cred că parlamentarii vor da aviz pentru arestare

Deputatul PC Gheorghe Coman a fost adus, joi după-amiază, la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coman a ieşit din sediul DNA însoţit de un avocat şi a evitat să comenteze acuzaţiile care i se aduc.

Răspunzând întrebărilor ziariştilor, Coman a spus că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.

Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, parlamentarul fugind cu maşina în urma flagrantului organizat miercuri de procurorii DNA.

Coman a fost prins, joi, în judeţul Prahova, şi a fost dus pentru a fi audiat la DNA Ploieşti, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Potrivit surselor citate, el a fost prins în trafic pe DN1 B, între Buzău şi Ploieşti.

Conform surselor citate, flagrantul în cazul lui Coman a reuşit în întregime, iar infracţiunea de corupţie de care este acuzat acesta a fost surprinsă integral audio şi video şi în prezenţa unor martori.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

"Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se arăta în comunicatul DNA.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat anterior că a fost informat, telefonic, de către procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, asupra faptului că îi va fi trimis un dosar cu privire la deputatul Gheorghe Coman.

"Am avut o discuţie cu doamna procuror Laura Codruţa Kovesi, care m-a informat că, cel târziu azi, în funcţie de cum termină procurorul de caz, prin procurol general al României, va fi trimis un dosar", a spus Zgonea.

El a arătat că, dacă deputatul respectiv a fost prins în flagrant era necesar ca ministrul Justiţiei să îl sune, pentru că un deputat nu poate fi reţinut, chiar dacă este flagrant, fără acordul preşedintelui Camerei, aşa cum scrie textul constituţional.

El a precizat că Laura Codruţa Kovesi l-a informat asupra faptului că va primi documentele cu privire la Gheorghe Coman în noaptea de joi sau cel mai târziu vineri dimineaţă.

Zgonea a mai precizat că, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, dacă un deputat sau senator este prins în flagrant, există o procedură rapidă de convocare a Parlamentului şi de discutare a dosarului trimis de procurorul general în Comisia juridică.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC.

El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici