Concluziile anchetei în cazul profesoarei din Aiud care a murit lovită de o creangă

Concluziile anchetei Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud în cazul profesoarei din localitate care a murit după ce o creangă s-a desprins dintr-un copac şi s-a prăbuşit peste ea în parc arată că ramura respectivă era prea grea din cauza ploilor abundente.

624 afișări
Imaginea articolului Concluziile anchetei în cazul profesoarei din Aiud care a murit lovită de o creangă

Concluziile anchetei în cazul profesoarei din Aiud care a murit lovită de o creangă: Ramura era grea (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Potrivit anchetei făcute de Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic, ”desprinderea crengii a survenit în urma ploilor abundente din ultima perioadă, fructele (castanele) acumulând o cantitate mare de apă, ducând la îngreunarea coronamentului”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Creanga căzută pe profesoară era prea grea pentru că a ”acumulat o cantitate mare de apă” în urma ploilor abundente, iar ”arborele era într-o stare de vegetaţie normală”.

”În data de 4 august în zona special amenajată pentru fitness a avut loc un tragic accident, mai exact o creangă verde a unui castan s-a rupt şi a căzut de la aproximativ zece metri, lovind o persoană aflată pe unul din aparate, aceasta fiind transportată în stare gravă la spital, în prezent fiind derulate investigaţii desfăşurate de organele abilitate în acest sens”, arată Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud într-o notă de informare trimisă consilierilor locali, postată pe Facebook de către unul dintre ei.

Potrivit sursei citate, arborele ”nu prezenta crengi uscate, fiind un copac sănătos”.

Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local Aiud, în administrarea căruia se află parcul, mai arată că s-au identificat şi marcat arborii cu grad ridicat de degradare sau care prezintă un pericol potenţial de rupere, iar ulterior s-a contractat o firmă care efectuează toaletarea.

Incidentul s-a produs în 4 august, în timpul zilei, la o oră la care în parc se aflau mai multe persoane. Femeia, care era profesoară de limba engleză, a fost iniţial transportată cu ambulanţa la spitalul din Aiud, însă pentru că starea sa era gravă, medicii au decis să o trimită cu un elicopter SMURD la spitalul de Neurologie din Sibiu. Pacienta a intrat în comă, iar la 9 zile de la producerea incidentului şi-a pierdut viaţa.

Autorităţile locale au închis parcul din Aiud, iar zona a fost delimitată, fiind puse mesaje de atenţionare că accesul este strict interzis, pe motiv că se toaletează copacii.

Poliţia face cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici