CONFERINŢA MEDIAFAX - ANPC: Parte din amenzile anticoncurenţiale ar putea merge într-un fond pentru a finanţa programe

Preşedintele ANPC, Bogdan Nica, a declarat joi, la , că ar dori adoptarea unui model italian, prin care o parte din amenzile anticoncurenţiale încasate de stat să meargă într-un fond destinat finanţării de programe şi proiecte dezvoltate de asociaţii.

107 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - ANPC: Parte din amenzile anticoncurenţiale ar putea merge într-un fond pentru a finanţa programe

Presedinte ANPC, Bogdan Nica (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a spus că doreşte ca în timpul mandatului său să vină cu o idee preluată din modelul italian.

"Nu ştiu în ce măsură legislaţia românească şi Parlamentul vor putea iniţia o astfel de prevedere, dar este un model care merge foarte bine în Italia pentru promovare, pentru a informa consumatorul şi pentru a degreva statul de nişte cheltuieli foarte mari. O parte din amenzile anticoncurenţiale încasate de statul italian se duc la un fond gestionat de un consiliu, care funcţioneză ca autoritate de management şi care selectează de la asociaţii cele mai relevante proiecte şi programe pentru anul respectiv pentrut statul italian. Finanţarea este oarbă, nu se spune că firma X finanţează asociaţia Y ca să obţină un anumit beneficiu comercial, ci banii sunt anonimi, nu se comunică din ce amenzi anticoncurenţiale vin aceşti bani", a mai spus Bogdan Nica, la conferinţa Mediafax Talks about Competition.

Preşedintele ANPC a explica că din acest consiliu fac parte reprezentanţi ai Ministerului Economiei, din mediului de afaceri şi din rândul ONG-urilor.

"În cinci ani de zile, programele implementate de aceste asociaţii în Italia au dus la foarte multe lucruri bune. O să mă gândesc cum putem pune în aplicare, poate prin fonduri structurale", a mai spus Bogdan Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici