Consulul Moldovei la Bucureşti:17 persoane implicate în accidentul de la Brăila au ajuns acasă

Consulul Republicii Moldova la Bucureşti, Eugen Rusu, a declarat joi că 17 persoane implicate în accidentul de la Brăila au ajuns deja acasă şi că mai sunt 15 persoane internate în spitalele din România.

138 afișări
Imaginea articolului Consulul Moldovei la Bucureşti:17 persoane implicate în accidentul de la Brăila au ajuns acasă

Consulul Moldovei la Bucureşti: 17 persoane implicate în accidentul de la Brăila au ajuns acasă (Imagine: Shutterstock)

"Momentan, sunt 15 persoane internate, iar 17 au plecat deja azi-dimineaţă (joi – n.r.) la ora 04:10. (…) Aşteptăm decizia medicilor în legătură cu ceilalţi, dacă pot fi externaţi, pentru a-i asista să ajungă în Republica Moldova", a declarat pentru MEDIAFAX Eugen Rusu.

Diplomatul a precizat că trupurile neînsufleţite ale celor trei cetăţeni moldoveni care au decedat în accident vor ajunge în Republica Moldova cel mai pobabil vineri, în funcţie de obţinerea certificatelor de deces de către rude.

"Nu noi transportăm trupurile neînsufleţite, noi doar eliberăm paşapoartele mortuare. Intuiesc că va fi mâine (vineri – n.r.), dar de asta se ocupă companii specializate. Strict procedural, competenţa ambasadei este de a elibera paşapoartele mortuare, dar suntem în legătură cu rudele, ajutăm cu tot ce este necesar. Chiar acum am discutat cu rudele, urmează să obţină certificatele de deces şi eu o să eliberez paşapoartele mortuare", a mai spus Rusu.

Consulul a mai spus că ambasada este în permanentă legătură cu autorităţile locale, cu persoanele care mai sunt internate şi cu rudele persoaneler decedate.

Un autocar în care se aflau 34 de cetăţeni moldoveni şi alte patru persoane s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe drumul european 87, în zona localităţii Baldovineşti din judeţul Brăila, trei persoane pierzându-şi viaţa.

În autocar se aflau 38 de oameni, dintre care 34 cetăţeni moldoveni, doi cu dublă cetăţenie română şi bulgară, iar cei doi şoferi sunt turci. Autocarul, înmatriculat în Turcia, făcea curse regulate pe ruta Istanbul-Bucureşti-Chişinău şi s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, pe DN 2B (E 87), la Baldovineşti, în apropierea oraşului Brăila.

Conform poliţiştilor, accidentul s-a produs într-o curbă uşoară la stânga, în condiţiile în care în zonă ploua torenţial, iar şoferul nu ar fi schimbat direcţia de mers în curbă, ci ar fi mers înainte, lovind două indicatoare rutiere, după care autocarul s-a răsturnat în şanţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici