Copil de cinci luni mort, cu buza mâncată de câine şi urme de violenţă pe corp. Poliţia face anchetă

Un copil de cinci luni din localitatea Domneşti din judeţul Vrancea a fost găsit mort, miercuri, de către mama lui în vârstă de 16 ani şi jumătate, pe corpul bebeluşului, care avea buza superioară mâncată de un câine, fiind urme de violenţă.

325 afișări
Imaginea articolului Copil de cinci luni mort, cu buza mâncată de câine şi urme de violenţă pe corp. Poliţia face anchetă

Copil de cinci luni mort, cu buza mâncată de câine şi urme de violenţă pe corp; Poliţia face anchetă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Atena Dochiţa, mama bebeluşului, le-a declarat poliţiştilor că miercuri dimineaţă, în timp ce membrii familiei erau plecaţi la muncă, ea s-a dus să alăpteze copilul, a adormit, iar acesta ar fi căzut din pat.

Femeia susţine că ulterior a constatat că bebeluşul era mort şi a încercat să sune la 112, iar în acest timp câinele ar fi intrat peste copil şi l-ar fi muşcat de guriţă.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea spun că bebeluşul a fost găsit în stop cardio respirator iresuscitabil.

Vecinii familiei susţin că tragedia putea fi evitată dacă autorităţile locale ar fi răspuns cu seriozitate sesizărilor lor în care arătau că bebeluşul este maltratat de către tatăl vitreg.

Primarul comunei Pufeşti, Maricel Niţu, spune că a răspuns sesizărilor, dar când asistenţii sociali au făcut vizite la locuinţa familiei au constatat că nu sunt motive pentru a sesiza Direcţia pentru Protecţia Copilului.

"Nu am sunat la Protecţia Copilului pentru că ei au zis clar că nu vor să îşi dea copiii la stat, că şi mama copilului mort a fost luată de noi în regim de urgenţă şi dată la stat, când avea 12 ani, dar a venit mama ei şi a luat-o după un an. Dacă ni se părea ceva suspect la copii, că ar fi slabi, bătuţi şi că nu are nimeni grijă de ei, luam măsuri, dar am fost acolo şi nu a fost cazul", a afirmat primarul Maricel Niţu.

Poliţiştii au deschis o anchetă, verificările fiind făcute sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

"Nu sunt suficiente elemente ca să ne putem da seama dacă este vorba despre un accident sau despre o faptă mai gravă. Urmează să stabilim cu exactitate, în funcţie de concluziile raportului medico-legal de constatare legală şi în funcţie de ce declaraţii putem să obţinem de la membrii familiei", a declarat procurorul de caz Liviu Oprişan.

De asemenea, poliţiştii au dus la audieri şapte membri ai familiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici