Copos despre întâlnirea avută la hotelul său cu Becali şi Borcea

Acţionarul majoritar al Rapidului George Copos a recunoscut că s-a întâlnit cu Gigi Becali, cu Victor Becali şi cu Cristi Borcea la un hotel al său, dar nu în scopuri conspirative, ci pentru a discuta cu un avocat şi cu reprezentanţii unei firme de consultanţă în legătură cu dosarul transferurilor.

275 afișări
Imaginea articolului Copos despre întâlnirea avută la hotelul său cu Becali şi Borcea

Copos despre întâlnirea avută la hotelul său cu Becali şi Borcea (Imagine: Bogdan Iordache / MediafaxFoto)

DNA a reclamat, luni, instanţei supreme o întâlnire conspirativă, care a avut loc acasă la George Copos, unde s-a întâlnit Gigi Becali cu acţionarul majoritar al FC Rapid, cu Victor Becali şi cu Cristian Borcea, anchetatorii precizând că patronul FC Steaua aşteaptă o sentinţă definitivă într-un dosar penal.

Copos le-a declarat, luni, jurnaliştilor aflaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a început judecarea dosarului transferurilor, că întâlnirea a avut loc într-un loc public şi că nu poate fi vorba de vreo conspiraţie, ci de o discuţie privind formularea apărării în faţa justiţiei.

"Puteţi spune oare că un hotel este o locaţie conspirativă? La acel hotel s-au întâlnit cu conducerea Deloitte, care a prezentat o opinie cu privire la transferurile unor jucători de fotbal, opinie pe care o vom depune în instanţă. S-au întâlnit cu avocatul Monterey, care a pregătit şi va depune o opinie în instanţă. Înseamnă că în această ţară nu mai putem face nimic. Înseamnă că suntem hăituţi, că suntem urmăriţi, înseamnă că nu mai ştim care este viitorul acestei ţări, înseamnă că nu mai ştim care este viitorul unor oameni care au plătit zeci de milioane în fiecare an impozite către stat. Cum poţi să spui că m-aş sustrage să nu plătesc toate obligaţiile care sunt la bugetul statutului în condiţiile în care am gaj colateral de trei-patru ori mai mare decât presupusul prejudiciu. Noi suntem hotărâţi să plătim toate aceste presupuse obligaţii", a spus Copos.

Omul de afaceri regretă faptul că a intrat în politică, îndeplinind funcţia de vicepremier în 2005, şi se aşteaptă să fie condamnat într-unul dintre dosarele în care este inculpat, cel al transferurilor şi Loteria II.

"Iată că a fost condamnat un prim-ministru (n.r. - Adrian Năstase) pe nedrept şi iată că eu am făcut o eroare, şi o recunosc acum aici, că m-am dus în politică pentru că am crezut că pot face ceva pentru această naţiune. A fost un prim-ministru condamnat, probabil că va fi şi un viceprim-ministru condamnat. Cum este posibil oare ca într-o ţară în care după patru ani de zile eşti achitat, apoi în trei săptămâni să fii condamnat? Sunt pregătit pentru orice, dar nu sunt vinovat cu nimic, pentru că toate sumele de bani au intrat în conturile clubului Rapid, contrar a ceea ce spun procurorii. Deja este prea mult când zdrobeşti nişte oameni. Eu am căzut din momentul în care am fost trimis în judecată în 2006. Aveam 4.500 de angajaţi, iar astăzi abia strâng cu dinţii să ţin 2.100 de angajaţi. În loc să fim lăsaţi să creăm locuri de muncă, valoare adăugată, să plătim impozite cât mai mari şi taxe, suntem hăituiţi într-un hal cum nu cred că se întâmplă nicăieri prin Europa", a afirmat Copos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici