Video Corturile anticaniculă, montate în Capitală, în fiecare existând voluntari specializaţi în medicină - FOTO/VIDEO

Mai multe corturi anticaniculă au fost montate, vineri, în Bucureşti în zonele intens circulate, fiind dotate cu aer condiţionat, apă potabilă şi medicamente.

764 afișări

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vizitat, vineri, cortul anticaniculă amplasat la Universitate, în Piaţa 21 Decembrie 1989, pentru a verifica modul în care se intervine în sprijinul trecătorilor afectaţi de temperaturile ridicate.

"În acest moment sunt montate 15 astfel de corturi în Capitală în Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei, Piaţa Amzei, Obor, Dristor şi alte zone intens circulate. În acest weekend va fi foarte cald, mai ales în partea de prânz, de aceea am vrut să fim pregătiţi pentru această situaţie. Mai sunt încă 5 corturi care se montează astăzi şi care vor avea de asemenea toate cele necesare pentru a interveni în situaţia în care apare o persoană care a fost afectată de vremea caniculară sau are o stare de rău", a declarat primarul general Gabriela Firea.

Corturile sunt dotate cu aparate de aer condiţionat, apă potabilă, medicamente şi tensiometre. În sprijinul trecătorilor care sunt afectaţi de caniculă sunt pregătiţi să intervină voluntari de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov şi din secţia de medicină şcolară din cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

"Până în momentul de faţă am avut aproximativ 15 cazuri, dar nimic grav. Am măsurat tensiunea, glicemia, am oferit un pahar cu apă rece şi un pic de umbră. Rugăm populaţia să se hidrateze foarte mult, să se ferească de căldură cât mai mult posibil în această perioadă caniculară, să stea cât mai mult în spaţii amenajate, în care există aer condiţionat şi să poarte îmbrăcăminte lejeră, de culoare deschisă", a declarat pentru MEDIAFAX Camelia Dinu, voluntar din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Cei care au trecut pe la cortul anticaniculă au avut nevoie de apă sau de un loc răcoros unde să stea câteva minute.

"Mi se pare o idee foarte bună, mi s-a făcut sete din cauza căldurii şi aveam nevoie de un pahar cu apă", a declarat un bărbat pentru MEDIAFAX.

Meteorologii au emis o informare de caniculă pentru vestul şi sudul ţării, valabilă vineri şi sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă şi chiar să depăşească pragul critic de 80 de unităţi în acest interval.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici