Cristian Preda: Am curaj să mă înscriu în competiţia pentru primăria Capitalei

Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmă, potrivit RFI, că nu se dă în lături de la bătălia pentru Bucureşti, că PDL trebuie să anunţe un candidat la Primăria Capitalei şi că Sorin Oprescu stă bine în sondaje pentru că nu are un adversar.

381 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Am curaj să mă înscriu în competiţia pentru primăria Capitalei

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preda crede că partidul "trebuie să anunţe întâi un candidat, nu trebuie să anunţe sondajele!".

Europarlamentarul propune un sistem de alegeri primare la PDL: "Eu am propus alegeri primare, care înseamnă că diverşi membri ai organizaţiei de Bucureşti îşi exprimă dorinţa de a candida la Primăria Capitalei. Cred că după acest anunţ, fiecare dintre candidaţi ar trebui să-şi facă o mică, de ce nu, campanie internă, întâlnindu-se cu cetăţenii şi-n primul rând cu membrii de partid, urmând ca la o dată cât mai aproape, eu ştiu, în februarie, să se facă un soi de vot, inclusiv deschis cetăţenilor din afara partidului, pentru a desemna candidatul cel mai bun. Nu cred că sondajele ar putea fi mai bune decât aceste alegeri interne, care sunt o soluţie clasică, folosită şi în Europa şi în America şi care ne-ar permite să ieşim din starea de letargie în care suntem la Bucureşti, unde nu avem o voce care i se opună lui Sorin Oprescu".

Cristian Preda mai afirmă, potrivit RFI, că "Oprescu stă bine în sondaje, pentru că nu are un adversar". "Sorin Oprescu este singur, este un vâslaş care merge în sensul curentului, el întreţine toate aşteptările populiste ale publicului bucureştean şi vâsleşte în direcţia curentului. Evident că stă bine în sondaje, dacă nimeni nu-i spune unde a greşit, dacă nimeni nu-i opune proiecte", spune Preda.

"Singurul lucru pe care pot să-l spun despre acest sondaje interne este că nici unul dintre pedelişti nu este perceput în acest moment ca un oponent al lui Oprescu, dintr-un motiv simplu: Partidul Democrat Liberal n-a desemnat încă un candidat", continuă Cristian Preda.

Întrebat de RFI de ce nu îşi anunţă candidatura la Primăria Capitalei, Cristian Preda a răspuns: "Pentru că nu poţi să anunţi, dacă nu ştii metoda, nu poţi să te apuci să găteşti, dacă n-ai reţeta".

"Nu mă dau în lături pentru a participa la această bătălie pentru Bucureşti, pentru că eu consider că oraşul meu, sunt născut aici şi mă simt bucureştean, oraşul meu merită ceva mai bun decât Oprescu. Haideţi să visăm puţin", a mai spus Preda.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent, în 2012, la Primăria Capitalei.

"Ca simplu cetăţean al Bucureştiului fără întrerupere în ultimii 52 de ani am curajul să mă înscriu în competiţia de a obţine anul acesta din partea dumneavoastră încrederea necesară viitorului primar general al Capitalei pentru următorii patru ani", afirmă Columbeanu într-un filmuleţ difuzat pe internet.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, declara, în decembrie 2011, că Adriean Videanu poate fi o variantă pentru Primăria Capitalei şi a precizat că la începutul anului viitor partidul îşi va anunţa candidatul pentru fotoliul de primar general.

"Adriean Videanu poate fi o variantă pentru Primăria Capitalei", a spus Udrea, răspunzând unei întrebări.

În replică, Paleologu declara că o eventuală candidatură a lui Adriean Videanu la Primăria Capitalei este "interesantă", precizând că fostul edil a demonstrat în 2005 că poate câştiga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici