Cursă aeriană Sibiu-Munchen, amânată după ce avionul a lovit un stol de păsări. Toţi pasagerii au plecat spre destinaţie

O cursă aeriană Sibiu -Munchen a fost amânată după ce avionul, care a decolat joi, la ora 7.00, a lovit un stol de păsări, pasagerii fiind coborâţi din aeronavă şi îndrumaţi către sala de aşteptare. Reprezentanţii Aeroportului din Sibiu au declarat că pasagerii vor pleca în două etape, primii la amiază, iar ceilalţi seara, în funcţie de priorităţile pe care le au.

323 afișări
Imaginea articolului Cursă aeriană Sibiu-Munchen, amânată după ce avionul a lovit un stol de păsări. Toţi pasagerii au plecat spre destinaţie

Cursă aeriană Sibiu-Munchen, amânată după ce avionul a lovit un stol de păsări. Toţi pasagerii au plecat spre destinaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sibiu: Toţi pasagerii cursei amânate după ce avionul a lovit câteva păsări au plecat spre Munchen

Toţi pasagerii cursei aeriene Lufthansa Sibiu-Munchen, amânată joi dimineaţă după ce avionul a lovit câteva păsări, au plecat spre destinaţie, cei mai mulţi dintre ei după 11 ore petrecute în sala de aşteptare a aerogării.

Potrivit directorului general interimar al Aeroportului Internaţional din Sibiu, Gheorghe Velicu, "câţiva pasageri au fost rerutaţi pe cursa Tarom" spre Munchen, care a plecat la ora 13.00, iar restul au rămas în sala de aşteptare a aerogării, timp de 11 ore, plecând cu o altă aeronavă, la ora 18.15.

"Am vorbit cu reprezentanţii companiei care mi-au spus că majoritatea pasagerilor au plecat cu o cursă Lufthansa, programată la ora 18.15. Doar câţiva pasageri au fost rerutaţi pe cursa Tarom de la ora 13. La ora 18.15 au fost preluaţi toţi pasagerii, şi cei al căror zbor a fost la ora 7, şi cei care trebuiau să plece la 18.15", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gheorghe Velicu.

Potrivit sursei citate, pentru ca şi pasagerii care aveau bilete pentru cursa de la 18.15, dar şi cei rămaşi din cursa de dimineaţă să poată pleca, compania a pus la dispoziţie două aeronave, care au decolat la aceeaşi oră.

Directorul general interimar al Aeroportului Internaţional Sibiu, Gheorghe Velicu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că în avionul respectiv se aflau 88 de pasageri, care vor fi preluaţi de alte două curse.

"La decolarea cursei Lufthansa, de dimineaţă, la 7.14, în timp ce rula pe pistă, aeronava a lovit doi pescăruşi. S-a întrerupt decolarea, s-a întors pe platformă, a constatat că are sânge pe aripa stângă, a dat jos pasagerii şi urmează să aştepte echipa tehnică, conform procedurii. Pasagerii vor pleca în funcţie de priorităţile fiecăruia, dacă se grăbesc foarte tare şi au conexiuni urgente vor fi preluaţi de Tarom, care are prima cursă la ora 13.15, iar ceilalţi urmează diseară, pe cursa normală", a spus Gheorghe Velicu.

Întrebat de ce nu au funcţionat sistemele de sunet care îndepărtează păsările, montate la aeroport, Velicu a răspuns că acestea emit în mod normal sunete "o data la două minute", astfel că nu îşi poate explica prezenţa pescăruşilor acolo.

"Noi avem tunuri de zgomot cu butelii de propan care, cam la două minute emit un sunet. În plus, avem autoturismul de control al pistei, avem montate patru difuzoare de putere mare cu tot felul de înregistrări care îndepărtează păsările. Nu îmi explic cum au ajuns pescăruşii, pentru că eu nu am văzut pescăruşi pe suprafaţa aeroportului şi nici nu avem acumulări de apă", a mai declarat Velicu.

Unul dintre pasageri, Ioan Goe, a declarat că în avion s-a auzit un zgomot puternic, în momentul în care aparatul de zbor a lovit păsările.

"La decolare, am simţit la un moment dat ceva. Avionul nu reuşise să se ridice de la sol şi am simţit un vuiet, o frână puternică. M-am speriat. De 13 ani, de când tot călătoresc, nu am păţit niciodată aşa ceva. E o harababură totală", a spus Ioan Goe, care trebuia să ajungă în America, după o escală la Munchen.

O cursă aeriană Sibiu -Munchen, aparţinând companiei Lufthansa, a fost amânată după ce avionul, care a decolat joi dimineaţă, a lovit câteva păsări, pasagerii fiind coborâţi din aeronavă şi îndrumaţi către sala de aşteptare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici