Dâmboviţa: Zece persoane aflate într-o tabără, la spital cu simptome de gastroenterită acută

Zece persoane, dintre care cinci adulţi şi cinci adolescenţi, care se aflau într-o tabără organizată la Moreni, judeţul Dâmboviţa, au ajuns de urgenţă la spital, miercuri, cu simptome de gastroenterită acută, cei zece rămânând internaţi.

158 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Zece persoane aflate într-o tabără, la spital cu simptome de gastroenterită acută

Dâmboviţa: Zece persoane aflate într-o tabără, la spital cu simptome de gastroenterită acută (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Cinci adulţi şi cinci adolescenţi cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani au fost transportaţi de urgenţă, miercuri, la Spitalul din Moreni, de către echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa şi ale SMURD, cu toţii prezentând simptome ale gastroenteritei acute, adică greaţă, vărsături şi dureri abdominale.

Potrivit directorului medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa, Claudiu Dumitrescu, nouă dintre pacienţi sunt cetăţeni români, iar unul este cetăţean din Republica Moldova şi cu toţii sunt cazaţi într-o unitate în care este organizată o tabără în oraşul Moreni.

Cei zece au fost duşi la Spitalul din Moreni pentru analize medicale şi tratament. De aici, unul dintre ei a fost trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, iar medicii de la Moreni au vrut să transfere şi alţi pacienţi către Secţia de boli infecţioase a Spitalului din Târgovişte, însă aceştia au preferat să rămână la Moreni, întrucât sunt din diverse zone ale ţării şi au ales să rămână în localitatea în care se află colegii lor, participanţi la tabără. După investigaţii şi tratament, ei urmează a fi lăsaţi să se întoarcă în tabără.

Surse locale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că acele zece persoane transportate la spital se află la Moreni pentru a participa la a doua etapă a concursului "Copii, salvaţi planeta albastră", organizat de autorităţile din Dâmboviţa împreună cu două asociaţii, concurs la care sunt prezenţi profesori şi elevi din România, Republica Moldova şi Bulgaria.

Până în prezent, nu se ştie ce au mâncat cele zece persoane care au avut nevoie de spitalizare şi urmează ca Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa să stabilească, în urma unei anchete, dacă este vorba despre un focar de toxiinfecţie alimentară şi care au fost cauzele îmbolnăvirii celor zece participanţi la concurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici