Dan Diaconescu, la DNA pentru a da declaraţii privind ultimele acuzaţii aduse

Patronul OTV Dan Diaconescu s-a prezentat vineri dimineaţă la DNA, pentru a da o declaraţie în legătură cu ultima acuzaţie de şantaj şi ameninţare care i-a fost adusă la cunoştinţă de procurorii anticorupţie în urmă cu o zi.

27 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu, la DNA pentru a da declaraţii privind ultimele acuzaţii aduse

Dan Diaconescu, la DNA pentru a da declaraţii privind ultimele acuzaţii aduse (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ultima acuzaţie adusă lui Diaconescu este de şantaj şi ameninţare, după ce i s-ar fi cerut o sută de mii de euro omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, faptă în care ar fi implicat şi fostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea.

Avocatul Daniel Fenechiu, reprezentantul lui Dan Diaconescu, a declarat reporterilor, joi, că, în aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şi colaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.

Avocatul a adăugat la Ţârdea avea o emisiune, Eurtombola, la Prima Tv, produsă de SC Sorom-Tur SRL.

Joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, s-a prezentat şi fostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea, pus sub învinuire în dosarul OTV.

Miercuri, anchetatorii DNA au făcut o percheziţie la sediul OTV din cartierul Militari, unde au ridicat toate contractele acestei societăţi încheiate în 2005, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Anchetatorii au cerut două casete conţinând înregistrarea a două emisiuni, din 11 şi 12 aprilie 2005. Procurorii au mai căutat şi un contract de publicitate din 2005, potrivit surselor citate.

Pentru că nu au găsit nici contractele şi nici casetele din 2005, procurorii anticorupţie au decis ridicarea tuturor contractelor încheiate în acel an de OTV.

Tot miercuri a fost pus sub învinuire în acest dosar fostul director al publicaţiei Atac la persoană Mihai Ghezea, iar Dan Diaconescu a fost acuzat de o nouă infracţiune de şantaj.

Procurorii anticorupţie l-au audiat, miercuri, şi pe omul de afaceri Petru Paul Ţârdea, care în 2005 l-a denunţat, la DNA, pe Dan Diaconescu în legătură cu fapte similare celor pentru care s-a început urmărirea penală faţă de cei doi realizatori TV în cazul primarului comunei Zărand, Ion Moţ, respectiv şantaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici