Video De la şef de bancă la ajutor de şef de post în Iaşi

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi a angajat 56 de persoane din sursă externă, care şi-au început miercuri activitatea, printre ei numărându-se o fostă conducătoare de bancă, dar şi un tânăr care s-a întors din străinătate, relatează corespondentul MEDIAFAX.

8046 afișări

Florentina Mihalache a condus o sucursală bancar până recent, când a decis să dea concurs la poliţie pentru a se angaja din sursă externă. Florentina Mihalache şi Ionuţ Parfeni sunt noii poliţisti din comuna ieşeană. Miercuri au venit pentru prima dată la serviciu, iar prima lor misiune a fost să înceapă să îi cunoască pe cei din comună. Au de supravegheat tot de se întâmplă în cele patru sate ale comunei.

Ionuţ are 25 de ani şi timp de patru ani a lucrat în zootehnie, în Danemarca. „Înainte să fiu încadrat în acest post am lucrat în Danemarca pe o perioadă de aproximativ patru ani. A fost o perioadă bună din viaţa mea, m-am acomodat foarte repede, dar am dorit să mă reîntorc în ţară. Depărtarea faţă de familie m-a făcut să mă întorc. A fost o perioadă dificilă din acest punct de vedere. Sunt foarte pregătit pentru noua carieră, psihic, într-adevăr o să am multe de învăţat, dar cred că o să fac faţă cu brio. Ca poliţist cred că voi fi supus multor provocări”, a declarat jurnaliştilor Ionuţ Parfeni.

Noua sa colegă a renunţat la un post de şef de bancă pentru a se angaja în Poliţie. Florentina a absolvit studii superioare de management şi după o experienţă de 13 ani în sistemul bancar a făcut o schimbare majoră şi a participat la concursul pentru un post în poliţie, renunţând astfel la munca la birou. „Să ştiti că vestimentaţia de bancher nu este neapărat compusă din fustă. Ea conţine şi pantalon în ceea ce priveşte codul de etică, merg tot la o vestimentaţie de cămaşă, sacou, geacă, pantalon, îmi este foarte confortabil. Nu neapărat vestimentaţia e o problemă. Mă descurc”, a explicat Florentina. Întrebată care sunt provocările, femeia spune că din punctul său de vedere în meseria de poliţist trebuie să „fii corect, să fii susţinut, să fii asumat în ceea ce faci. Este într-adevăr o schimbare. Şi ceea ce am făcut a fost la fel de asumat şi ceea ce voi face va fi tot aşa asumat”.

Şeful de post din Cucuteni şi-a primit colegii cu entuziasm, mai ales că de mai bine de un an lucrează singur. Întrebat cum a reacţionat când a aflat că va avea o colegă femeie, şeful de post a spus că „au trecut vremurile când se fac diferenţele între doamne şi domni”.

„Putem fi competenţi în toate domeniile atât noi ca bărbaţi, cât şi doamnele, numai să vrea”, a explicat ag. şef adjunct Alexandru Văleanu Bodoga, şeful postului de Poliţie Cucuteni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici