Demisii în lanţ la Spitalul Floreasca. 17 medici au anunţat că demisionează din cauza conducerii / Managerul spitalului: În demisii nu se regăsesc motivele; vor fi anunţuri de angajări - VIDEO

17 medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunţat că demisionează în urma „presiunii psihologice” şi a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Păun. Medicii care au demisionat au fost chemaţi la discuţii cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

26531 afișări
Imaginea articolului Demisii în lanţ la Spitalul Floreasca. 17 medici au anunţat că demisionează din cauza conducerii / Managerul spitalului: În demisii nu se regăsesc motivele; vor fi anunţuri de angajări - VIDEO

Demisii în lanţ la Spitalul Floreasca. 17 medici au anunţat că demisionează din cauza managerului

17 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. "Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică şi modul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun", a confirmat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Opriţa.

"Managerul Sorin Păun refuză să semneze achiziţii, situaţia este aşa în tot spitalul, sunt laboratoare fără kituri de analiză, lipsesc de medicamente. În înregistrări, acele înjurături se întâmplau în sala de operaţie, acesta e comportamentului domnului doctor, agresează verbal, e lua de rezidenţii lui. Nu mai avem cu ce să ne facem treaba, în septembrie rămânem fără medicamente, fără kituri de analize, de două luni au fost mai multe întâlniri cu ministrul şi cu consilierii lui. Păun se apăra la aceste întâlniri, spunând că sunt minciuni faptul că nu ar fi medicamente. O să fie afectată şi activitatea din spital fiindcă elicopterul aparţine SMURD Bucureşti", a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii demisionari.

De asemenea, unul dintre medicii demisionari a declarat în faţa spitalului că "este o reacţie pe care trebuia să o avem acum câteva luni, problema este managementul defectuos care afectează calitatea actului medical. Nu gărzile sunt problema, ci felul în care ni se adresează, cum ne tratează. Mai urmează să mai depună demisii şi alţi colegi".

"Managerul a refuzat să semneze pentru achiziţionarea unor medicamente, iar din septembrie nu vor mai fi medicamente absolut deloc. Ne-am dat demisia, suntem în preaviz două săptămâni şi dacă nu se rezolvă ceva, ne găsim de lucru în altă parte", a spus un alt medic.

"Cât priveşte activitatea managerială, aş vrea să vă precizez că toată activitatea managerială se bazeaza pe faptul respectării legii. Nu răspund la presiunile făcute de grupuri de interese. Nu cer decât respectarea legii, justificarea cheltuielilor în decontul pe pacient şi la secţia UPU (nr. Unitatea Primiri Urgenţe), aşa cum se face în tot spitalul, justificarea unor achiziţii pe baza nevoilor reale şi respectarea reglementărilor şi procedurilor în vigoare. În relaţia cu colegii si cu colaboratorii mă bazez pe comunicare deschisă, în contextul în care reglementările trebuie aduse la cunoştinţa tuturor angajaţilor spitalului. Acest lucru (n.r angajări) nu a fost posibil până acum din cauza lipsei bugetului de venituri şi cheltuieli, din cauza întârzierii semnării contractului cu casa de asigurări. A fost o situaţie care nu este imputabilă punctual Spitalului de Urgenţă, ci sistemului sanitar în totalitate. Dar s-a rezolvat şi pot să vă spun că în funcţie de referatele de necesitate pe fiecare secţie în parte s-a luat în considerare orice fel de necesar de personal mediu, superior şi auxiliar precum şi administrativ, în aşa fel încât să poată să fie rezolvat actul medical in conditii normale", a mai spus Sorin Păun.

Întrebaţi cum s-au descurcat în lipsă de resurse, doctorii spun că s-au descurcat cum au putut, dar nu din resursele spitalului, cumpărând medicamente de la farmacie cu bani din propriul buzunar. "De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor şi la Ministerul Sănătăţii. S-au găsit soluţii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziţii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat şi noi medicamente din banii noştri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie", a mai spus un medic.

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a declarat că medicii de la UPU SMURD nu au prezent motivele care i-au determinat să demisioneze, deşi există un regulament intern al unităţii medicale în acest sens, Păun susţinând că în perioada următoare vor fi mai multe anunţuri de angajare.

"Săptămâna viitoare va fi publicat un anunţ pentru angajări. Demisia este un act unilateral. Nu e notat în aceste demisii niciun fel de motivaţii. Există o regulă în spital ca orice demisie să fie prezentată managerului şi discutată punctual. Când mă trezesc cu mai multe demisii, nu pot vorbi în colectiv ci cu fiecare în parte. În demisii nu se regăseşte motivul", a declarat managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Sorin Păun.

Medicii care au demisionat miercuri susţin că şi alţi colegi le vor urma gestul în perioada ce urmează.

"Nu e o alegere uşoară fiindcă toţi care ne ocupăm de urgenţe o facem pentru că ne place, o facem din pasiune. Din păcate, suntem împiedicaţi. Domnul manager a sunat la registratură şi a transmis acolo să nu ne mai lase să intrăm la secretariatul registraturii. Asta îşi doreşte, să plecăm de aici. 15 medici specialişti şi primari şi-au dat demisia, iar mâine vor veni şi restul colegilor care sunt azi de gardă în alte locaţii. Aproape toţi ne vom da demisia. Garda Spitalului Floreasca nu va funcţiona. Când noi ne vom încheia preavizul, trebuie să găsească alţi medici. Avionul va sta la sol, elicopterul din Bucureşti va sta la sol, maşinile nu vor mai pleca la intervenţii. Totul se va opri, trebuie să găsească alţi medici. Nu cred că noi nu ne vom găsi de lucru în altă parte. Domnul manager nu ne vrea aici, ne-a zis că suntem la marginea medicinei", a declarat medicul Gabriela Bratosin.

"Sunt probleme care ţin de management, de partea de îngrijire a pacienţilor, într-un mod indirect. Vorbim de materiale, de aparatură şi multe alte astfel de obiecte, plus posturile de medici care au fost blocate. Nu vrea să scoată posturi pentru a mai angaja noi medici şi este nevoie la nivelul întregii ţări. Este o nevoie acută şi în acest spital. Domnul manager consideră că nu este nevoie, că suntem suficienţi. Ultimul lucru, contractul cu Banca Mondială. A refuzat să semneze medicamentele pe care le cerem şi aparatură. Cel puţin jumătate din personalul angajat al departamentului SMURD şi-a dat demisia în acest moment. Demisiile vor continua. Restul colegilor mei sunt unii pe elicopter, în gărzi şi nu au putut să îşi înainteze personal demisia. Ne ocupăm în continuare de pacienţi. Pacientul primează. Noi încercăm să tragem un semnal de alarma în ceea ce priveşte lucrurile care se întâmplă în acest spital. Dacă aceste lucruri vor fi remediate, rămâne să discutăm", a declarat medicul Bogdan Dinu.

Precizările vin în contextul în care 17 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun.

Demisiile au fost depuse după ce au apărut spaţiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicuşor Louchi, după ce a vizitat pe neaşteptate unitatea de arşi de la Floreasca, care nu era încă funcţională la vremea aceea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici