Directorul ANM: De sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire începând din zonele vestice

Florinela Georgescu, directorul ANM, anunţă că vremea se va răci începând de sâmbătă, spre sfârşitul lunii urmând să fie temperaturi cu până la 15 grade mai mici faţă de cele din prezent. Precizările au fost făcute în cadrul discuţiilor de la MAI privind pregătirile pentru iarnă.

2146 afișări
Imaginea articolului Directorul ANM: De sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire începând din zonele vestice

Directorul ANM: De sâmbătă, vreme va intra într-un proces de răcire începând din zonele vestice

"De maine vremea va intra într-un proces de răcire începând din regiunile vestice şi tot de acolo vor începe şi precipitaţiile în noaptea de duminică spre luni. Vor cuprinde cea mai mare parte a ţării în noaptea de luni spre marţi şi pe parcursul zilei de marţi. (..) Vom emite avertizări mâine la prânz sau duminică dimineaţa. (...) Perioada de răcire va continua şi va fi din ce în ce mai rece până spre sfârşitul lunii. În perioada 25 - 28 octombrie, temperaturile vor fi şi cu 10, 15 grade mai coborâte faţă de zilele acestea", a spus Florinela Georgescu la şedinţa MAI.

Directorul ANM susţine că în la sfârşitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie va exista un episod cu precipitaţii importate.

În noiembrie, temperaturile vor fi în uşoară creştere.

"Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât norma climatologică în sud, sud-est şi , local, în vest. Oricum, nu vor fi temperaturi mai mari de 14-16 grade în zilele cele mai călduroase. (..) În decembrie vor fi episoade cu ger pe arii mai extinse. (..) Pentru ianuarie avem indicii că temperaturile ar putea fi sub media climatologică în nord şi centru, apropiate de normal în est, precipitaţii fiind mai mult în centru şi vest", susţine directorul ANM.

Potrivit Florinelei Georgescu, în a doua jumătate a lunii ianuarie şi în luna februarie s-ar putea înregistra fenomene mai severe.

La şedinţa găzduită de Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, au participat şi ministrul Transporturilor, Felix Stroe, şi cel al Energiei, Toma Petcu, fiind organizată videoconferinţă cu prefecţii.

"Fac un apel şi către autorităţile locale, care nu au reuşit să-şi constituie până acum stocurile pentru materialul antiderapant şi să încheie contracte pentru deszăpezire, să rezolve această problemă cu care insist să nu glumim", a spus ministrul Afacerilor Interne.

Carmen Dan susţine că la nivelul ţării sunt pregătite 36 şenilate, la nevoie existând posibilitatea ca numărul acestora să fie suplimentat cu încă 7.

"De asemenea, pentru situaţii medicale de urgenţă există zilnic în jur de 1.000 de ambulanţe şi 8 aeronave SMURD. În curând, parcul auto pe zona de ambulanţe, aşa cum am anunţat deja, se va înnoi. Vorbim aşadar despre aproximativ 2.200 de ambulanţe care vor fi destinate serviciilor publice de ambulanţă şi aproximativ 500 care vor deservi SMURD", a completat Dan.

Citeşte şi: Protest la Telekom

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici