DNA Ploieşti, acuzată că ar fi folosit documente FALSE pentru cererea de extrădare a lui Ghiţă/ Parchetul General anunţă oficial punerea sub învinuire a procurorilor Negulescu şi Onea

Potrivit procurorilor de la Parchetul General, DNA Ploieşti ar fi folosit probe false în două dosare şi în susţinerea unei cereri de extrădare, fiind vorba despre aducerea în ţară a lui Sebastian Ghiţă, spun surse judiciare.

4968 afișări
Imaginea articolului DNA Ploieşti, acuzată că ar fi folosit documente FALSE pentru cererea de extrădare a lui Ghiţă/ Parchetul General anunţă oficial punerea sub învinuire a procurorilor Negulescu şi Onea

DNA Ploieşti, acuzată că ar fi folosit documente false pentru cererea de extrădare a lui Ghiţă/ Parchetul General anunţă oficial punerea sub învinuire a procurorilor Mircea Negulescu şi Lucian Onea

"Procurorii au reţinut că, în perioada aprilie - mai 2015, suspecţii Negulescu Mircea (la data săvârşirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) şi Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare", transmite Parchetul General.

Procurorii au anunţat, joi, oficial, că Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Comunicatul de presă a venit la două zile după ce procurorul şef al DNA Ploieşti a luat la cunoştinţă acuzaţiile.

Lucian Onea a declarat, marţi, la Parchetul General, după ce a fost înştiinţat că este urmărit penal, că fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a comis, menţionând că nu îi este teamă şi că este nevinovat.

"Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic", a declarat şeful DNA Ploieşti.

Tot în acea zi, Lucian Onea a transmis conducerii Direcţiei o cerere de eliberare din funcţie ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, a anunţat DNA. Secţia pentru procurori a CSM a luat act miercuri de demisia lui Onea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici