Doi bărbaţi în scaune cu rotile cer în faţa DNA eliberarea lui Gigi Becali - FOTO

Doi bărbaţi cu handicap, în scaune cu rotile, au venit luni la sediul DNA pentru a cere eliberarea lui Gigi Becali, arătând că, înainte de a fi încarcerat, omul de afaceri le asigura lunar aproximativ 250-300 de euro, iar acum nu mai au de unde să ia bani pentru a-şi întreţine familiile.

551 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi în scaune cu rotile cer în faţa DNA eliberarea lui Gigi Becali  - FOTO

Gigi Becali (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Unul dintre protestatari, Costi Anghel, a declarat că are 54 de ani şi a rămas infirm de aproape opt ani, iar de mai bine de cinci ani, George Becali l-a ajutat financiar şi i-a asigurat un venit lunar de aproximativ 250-300 de euro. El a precizat că are trei copii, pe care după încarcerarea lui Gigi Becali nu-i mai poate întreţine aşa cum o făcea înainte.

Celălalt bărbat, Marian Caraliu, în vârstă de 45 de ani, a spus că este infirm de 12 ani şi era ajutat de Gigi Becali tot de aproximativ cinci ani. Acesta a arătat că cere instituţiilor statului să-l pună liber pe cel care i-a asigurat un trai de viaţă mai bun în ultimii ani, prin asigurarea unui venit lunar de aproximativ 250-300 de euro pentru cei doi copii ai săi.

Cei doi bărbaţi au fost aduşi de însoţitori şi manifestă paşnic în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

În 14 august, Curtea de Apel Bucureşti va judeca o cerere formulată de Gigi Becali de întrerupere a executării pedepsei. Solicitarea a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, însă decizia a fost contestată de Gigi Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici