Doi copii şi bunica lor, răniţi într-o explozie produsă într-un imobil din Cisnădie. E.On Gaz Distribuţie: Cauza, o acumulare de gaze. Sursa, încă nedeterminată

Doi copii în vârstă de 5 şi 7 ani şi bunica acestora, din localitatea sibiană Cisnădie, au fost răniţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o explozie produsă în imobilul în care se aflau, copiii suferind arsuri grave şi fiind transportaţi cu un avion militar la un spital din Bucureşti. Reprezentanţii societăţii E.On Gaz Distribuţie afirmă că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze naturale, a cărei sursă nu a fost însă determinată, mai ales că în imobil nu s-a putut intra, fiind instabil.

352 afișări
Imaginea articolului Doi copii şi bunica lor, răniţi într-o explozie produsă într-un imobil din Cisnădie. E.On Gaz Distribuţie: Cauza, o acumulare de gaze. Sursa, încă nedeterminată

Doi copii şi bunica lor, răniţi într-o explozie produsă într-un imobil din Cisnădie (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii E.On Gaz Distribuţie au declarat, sâmbătă, că echipele de intervenţie au mers pe strada Teilor din Cisnădie imediat după ce s-a anunţat producerea exploziei, au sistat alimentarea cu gaze naturale a imobilului şi au început cercetările.
Potrivit acestora, "conform primelor investigaţii făcute în cursul nopţii cauza exploziei o constituie o acumulare de gaze naturale".

Cercetările continuă pentru determinarea cu exactitate a circumstanţelor şi sursei acumulării de gaze care a stat la baza exploziei, au menţionat reprezentanţii E.On Gaz Distribuţie.

Aceştia au mai precizat că în interiorul imobilului nu s-a putut intra pentru cercetări, clădirea fiind instabilă, şi se aşteaptă "o minimă consolidare" pentru finalizarea cercetării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Silviu Albişor, explozia nu a fost urmată de un incendiu, astfel că pompierii nu au fost solicitaţi să intervină.

"Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu, astfel încât forţele ISU nu au fost solicitate să intervină. Copiii răniţi sunt doi băieţi în vârstă de 5 şi 7 ani. Cel mic a suferit arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, iar cel mare pe 70 – 80 la sută din suprafaţa corporală", a declarat Silviu Albişor.

Potrivit acestuia, iniţial copiii au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, ulterior solicitându-se intervenţia ISU pentru transportul copiilor către aeroport, de unde au fost transportaţi cu un avion către Bucureşti. Bunica copiilor, în vârstă de 47 de ani, a suferit arsuri la mâini şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Sibiu.

Silviu Albişor a mai precizat că, cel mai probabil, deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, însă reprezentanţii societăţii de furnizare a gazului urmează să stabilească cu exactitate ce s-a petrecut.

Albişor a mai afirmat că la locul incidentului zona este supravegheată de către un reprezentant al Serviciului public de pompieri voluntari din Cisnădie.

Cei doi copii răniţi în explozie au fost transportaţi la Bucureşti cu o aeronavã C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, fiind asistaţi pe timpul zborului de o echipă SMURD şi de o echipă medicală militară, a informat MApN.

Potrivit martorilor, în casa în care s-a produs explozia, aflată pe strada Teilor din Cisnădie, se aflau cinci persoane: cei doi copii de cinci şi şapte ani şi bunica lor, care locuiau la parterul imobilului, dar şi străbunicii copiilor, care locuiau la etaj. Oamenii spun că deflagraţia s-a produs în momentul în care băiatul cel mic a aprins lumina la baie.

"Eu locuiesc la cinci case distanţă, dar s-a auzit bubuitura de parcă ar fi fost la mine în curte. Când s-a produs explozia mi s-a deschis uşa la cameră. Când am ieşit în stradă am găsit zidurile căzute, bolovani, cărămizi, pereţi, peste tot în stradă", a declarat corespondentului MEDIAFAX Ciceron Nebuşoiu, unul dintre vecinii familiei în locuinţa căreia a avut loc explozia.

Suflul exploziei a spart geamurile mai multor imobile din zonă şi a avariat o maşină parcată în apropiere, în timp ce casa unde a avut loc deflagraţia a fost distrusă.

"E mişcată placa de beton. E deplasată cam zece centimetri. Casa este compromisă total. Nu ştiu dacă se mai bagă cineva să ia mobila, dacă mai are curajul", a declarat Nicolae Tuţă, rudă a familiei care locuia în casa în care a avut loc deflagraţia.

Locuitorii de pe strada Teilor din Cisnădie cred că acumularea de gaze s-a produs din cauza unor lucrări recente la reţea.

"Peste tot s-au tot făcut lucrări la reţea. Şi mai sus pe stradă, şi mai jos, şi pe strada cealaltă. Când am venit acasă de la serviciu încă mirosea a gaz, se simţea miros puternic de gaz”, a declarat Atila Cacso, locuitor de pe strada Teilor din Cisnădie.

Societatea de distribuţie a gazului a început verificări în zonă pentru a vedea din ce cauză s-a produs deflagraţia şi cine se face vinovat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici