Dolj: Plângere la Parchet pe numele unei profesoare, acuzată de comportament agresiv faţă de un elev

O profesoară de la o şcoală din judeţul Dolj a fost reclamată la Parchet de părintele unui elev, care susţine că fiul său a fost umilit de dascăl, fiind pus să care mătura cu care se face curăţenia în clasă, în acest caz, efectuând verificări şi inspectoratul şcolar.

1326 afișări
Imaginea articolului Dolj: Plângere la Parchet pe numele unei profesoare, acuzată de comportament agresiv faţă de un elev

Dolj: Plângere la Parchet pe numele unei profesoare, acuzată de comportament agresiv faţă de un elev

Tatăl elevului de clasa VI-a de la Şcoala „Constantin Argetoianu“ – structura Salcia, din comuna Argetoaia, o acuză pe profesoara de Limba Română, Raluca Miereanu, că l-a obligat pe fiul său să care o mătură, pe parcursul anului şcolar trecut, dar şi că are un comportament agresiv faţă de el, dascălul fiind şi dirigintele băiatului. Astfel, doljeanul a formulat o plângere împotriva profesoarei la Parchetul de pe lângă Judectoria Filiaşi.

„Încă de la începutului anului şcolar, doamna Miereanu Raluca l-a obligat pe fiul meu să care mătura clasei acasă şi înapoi, în fiecare zi, ameninţându-l că dacă nu va face acest lucru îi va scade nota la purtare. (...) La orele de limba română discută politică, înjurând politicienii de faţă cu elevii”, a scris Barbu Troacă, tatăl elevului, în plângerea înregistrată la Parchet.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Lavinia Craioveanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu avea cunoştinţă despre abateri disciplinare ale cadrelor didactice de la această şcoală, dar că se fac verificări.

„Aştept o informare de la inspectorul de sector referitoare la această situaţie. În cazul în care la nivelul unei şcoli există un cadru didactic care are abateri, coducerea şcolii şi Consiliul de Administraţie desemnează o comisie de cercetare disciplinară. Dacă se constată abateri, sancţionează cadrul didactic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Lavinia Craioveanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici