Două corpuri noi de clădire inaugurate la Aeroportul Internaţional Craiova

La Aeroportul Internaţional Craiova au fost inaugurate, luni, două extinderi ale terminalelor de Plecări şi de Sosiri, în vreme ce numărul de pasageri continuă să crească, previziunea pentru luna iunie fiind de peste 60.000 de călători, potrivit preşedintelui Consiliul Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

474 afișări
Imaginea articolului Două corpuri noi de clădire inaugurate la Aeroportul Internaţional Craiova

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedinte Consiliul Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a scris, luni, pe Facebook, că cele două corpuri de clădire, lipite de fiecare dintre vechile terminale, sunt concepute să mărească suprafeţele destinate preluării pasagerilor la check-in şi check-out.

În total, o suprafaţă construită de 1.500 mp şi desfăşurată de 2.250 mp a fost dată în exploatare Aeroportului Internaţional Craiova, după o investiţie a Consiliului Judeţean Dolj ce depăşeşte 31 milioane de lei.

Investiţia noastră va continua cu realizarea unei parcări cu 187 de locuri, a cărei valoare se ridică la 6,5 milioane de lei, potrivit lui Cosmin Vasile.

Anunţul pentru atribuirea contractului de lucrări urmează să fie publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

„Recuperăm cea mai mare parte din investiţiile Consiliului Judeţean Dolj prin accesarea fondurilor europene nerambursabile în cadrul unui apel de proiecte retrospective. Sperăm să fim eligibili şi să bifăm o nouă investiţie pentru care reuşim să obţinem bani europeni”; spune preşedinte CJ Dolj.

Acesta a mai spus că a făcut o vizită pe şantierul noului terminal, unde se lucrează în ritm alert la toate cele trei corpuri de clădire, dar şi la infrastructura de mişcare.

„Avansul lucrărilor este vizibil şi, dacă vremea va permite, se va vedea o evoluţie rapidă a construcţiei”, a mai spus Cosmin Vasile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici