Două cupluri, blocate în Munţii Trascău după ce şi-au căutat căţelul care a căzut de pe o stâncă

Două cupluri au rămas blocate, luni, în Munţii Trascău, judeţul Alba, după ce au părăsit traseul turistic pentru a-şi căuta căţelul, care a căzut de pe o stâncă.

421 afișări
Imaginea articolului Două cupluri, blocate în Munţii Trascău după ce şi-au căutat căţelul care a căzut de pe o stâncă

Două cupluri, blocate în Munţii Trascău după ce şi-au căutat căţelul care a căzut de pe o stâncă

Şeful Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că patru turişti din Sibiu au fost salvaţi de salvamontişti, după ce au rămas blocaţi în Munţii Trascău, pe Piatra Secuiului.

”Două cupluri, doi bărbaţi, două femei, au părăsit traseul turistic din cauza unui căţel căruia i s-a făcut rău şi a căzut de pe o stâncă. Au plecat după el şi au rămas şi ei blocaţi. Nu mai puteau nici să urce, nici să coboare. S-au panicat, din cauza traumatismului suferit de căţel şi din cauza zonei foarte accidentate şi au rămas practic înţepeniţi. Am intervenit cu o echipă de cinci salvamontişti şi i-am coborât”, a spus Lucian Forda.

Potrivit sursei citate, starea de sănătate a turiştilor este bună, ei neavând nevoie de îngrijiri medicale. Aceştia erau, însă, foarte panicaţi.

Câinele, din rasa Beagle, nu a mai putut fi salvat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici