Dragnea: Nu văd bine reţinerea lui Puţura. Cazanciuc: L-am demis din cauza unei conjuncturi politice

Ministrul Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu vede bine reţinerea fostului secretar de stat din MJ, Ovidiu Puţura, care desfăşura cu MDRAP un proiect de monitorizare a faptelor de corupţie, iar ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a spus că l-a demis pe Puţura din cauza unei conjuncturi politice

787 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Nu văd bine reţinerea lui Puţura. Cazanciuc: L-am demis din cauza unei conjuncturi politice

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat cum vede reţinerea lui Puţura pentru fapte de corupţie, Dragnea a răspuns: "Nu pot să spun că o văd bine, nu poţi să spui lucrul ăsta".

"În schimb, proiectul se referă la strategia naţională anticorupţie din administraţia publică, unde ministerul coordonator e ministerul Justiţiei, e parte din înţelegerile din MCV, iar MDRAP, care între timp şi-a construit un serviciu de integritate, era placa turnantă dintre minister şi toate structurile administraţiei locale şi nu numai", a spus Dragnea.

El a susţinut că rezultatele au fost bune şi au fost şi apreciate pentru că au aderat mii de autorităţi locale la această platformă.

"E regretabil ce s-a întâmplat cu domnul Puţura, însă proiectul merge mai departe", a spus Dragnea.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a spus că e vorba de unul dintre cele mai de succes proiecte ale Ministerului Justiţiei.

"Din fericire, proiectul nu este personalizat. E unul din proiectele de monitorizare apreciate destul de mult de parteneri europeni, pe baza rezultatelor concrete pe care au putut să le constate", a spus Cazanciuc.

Întrebat de ce l-a demis pe Puţura, Cazanciuc a răspuns: "A fost o conjunctură politică la acel moment".

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat, miercuri, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia CAB poate fi contestată la instanţa supremă.

Ovidiu Puţura, judecător la Tribunalul Bistriţa, fost secretar de stat şi director la Direcţia contencios din Ministerul Justiţiei, a fost reţinut, miercuri, fiind acuzat că a primit mită foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia sa era reclamant.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Ovidiu Puţura, în urma solicitării făcute de MJ

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici