Eleva care a căzut de la etajul unei vile din Buşteni a murit

Eleva de 13 ani din Bucureşti care a căzut de la etajul unei vile din Buşteni a încetat din viaţă, marţi seară, la Spitalul Orăşenesc Sinaia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Ea a fost găsită, marţi dimineaţă, în comă profundă şi şoc hipotermic, după ce a căzut de la etajul unei unităţi de cazare şi a stat mai multe ore în frig.

5384 afișări
Imaginea articolului Eleva care a căzut de la etajul unei vile din Buşteni a murit

Eleva care a căzut de la etajul unei vile din Buşteni a murit (Imagine: Razvan CHirita/Arhiva Mediafax Foto)

Eleva a supravieţuit peste 12 ore din momentul în care a fost găsită cu temperatura corpului de 19,5 grade. În cursul zilei de marţi, medicii de la SMURD şi cei de la centrul de primiri urgenţe al spitalului din Sinaia i-au făcut încontinuu masaj cardiac extern, iar după câteva ore inima ei începuse să bată singură, însă tânăra, al cărei corp ajunsese la o temperatură de peste 30 de grade, respira cu ajutorul aparatelor.

Fata urma să fie transportată la o unitate sanitară din Bucureşti în momentul în care transportul nu ar fi prezentat vreun risc pentru viaţa ei.

Familia elevei, care în cursul zilei de marţi a ajuns la spitalul din Sinaia, a cerut medicilor discreţie în ceea ce priveşte starea acesteia.

Eleva, aflată în tabără, era cazată într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei.

Poliţia ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar şi ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, afirma că tabăra este organizată printr-o asociaţie nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalău, care conduce şi editura Gil, specializată în tipărirea de carte şcolară.

Fata era elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Sectorul 2 al Capitalei şi obţinuse medalia de argint la olimpiada naţională de matematică.

Rozica Ştefan, directorul Şcolii generale nr. 56 "Jose Marti", a declarat că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învăţământ, care nu are cunoştinţă despre aceasta.

"Nefiind organizată de şcoală, noi nu avem cunoştinţă de această tabără, nu ştim cum au aflat părinţii despre aceasta", a declarat Rozica Ştefan.

Ea a precizat că în incinta şcolii nu a fost niciun anunţ despre această tabără, iar trimiterea elevilor în această tabără este "categoric" opţiunea părinţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici