Fostul şef DIICOT, Codruţ Olaru, şi procurorul dosarelor Elodia şi Hexi Pharma vor în CSM

Codruţ Olaru, fost şef DIICOT, Paul Dimitriu, procuror DNA, Romulus Varga, cel care instrumentează dosarul Hexi Pharma, şi Elena Hach, procuror al Parchetului Curţii de Apel Braşov, sunt printre cei care vor candida pentru un loc în CSM, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

1887 afișări
Imaginea articolului  Fostul şef DIICOT, Codruţ Olaru, şi procurorul dosarelor Elodia şi Hexi Pharma vor în CSM

EXCLUSIV: Fostul şef DIICOT, Codruţ Olaru, şi procurorul dosarelor Elodia şi Hexi Pharma vor în CSM (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Codruţ Olaru, fost procuror şef al DIICOT şi fost adjunct al lui Tiberiu Niţu, în prezent procuror militar în cadrul Parchetului General, este unul dintre cei care candidează pentru un loc în CSM din partea Parchetului instanţei supreme, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX. Olaru a candidat şi pentru funcţia de Procuror General al României, în final fiind desemnat să conducă parchetele procurorul Augustin Lazăr.

La data de 17 mai 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de rechemare în activitate a lui Codruţ Olaru, general de brigadă cu o stea, în rezervă, în Ministerul Apărării Naţionale. Simultan cu această trecere în activitate a lui Olaru, în vârstă de doar 43 de ani, a avut loc şi numirea sa în funcţia de procuror militar la secţia parchetelor militare. Activarea ca general a lui Olaru a scos la iveală o parte mai puţin cunoscută, şi deopotrivă, controversată a carierei sale: două grade militare obţinute în câteva luni, în 2011, la propunerea lui Gabriel Oprea, unul retras câteva luni mai târziu, în 2012, de Corneliu Dobriţoiu, şi redat, în 2013, de Mircea Duşa.

Potrivit surselor menţionate anterior, din partea Parchetului General candidează şi procurorul şef al Biroului de Criminalistică, Romulus Varga, cel care instrumentează dosarul Hexi Pharma şi care a făcut ancheta în cauza privind decesul lui Ionuţ Anghel, copilul care a murit după ce a fost muşcat de câini. De asemenea, Romulus Varga este cel care a instrumentat o parte din dosarul "Elodia", cauză în care fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi opt luni pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, deşi cadavrul nu a fost găsit.

CSM a publicat AICI lista oficială a magistraţilor care şi-au depus candidatura pentru a fi membri ai consiliului. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici