Expertiza refacerii tronsonului surpat de pe autostrada Orăştie-Sibiu costă trei milioane de lei

Documentaţia pentru realizarea expertizei tehnice pentru lotul 3 al Autostrăzii Orăştie-Sibiu a fost transmisă la Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice, în vederea validării, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

239 afișări
Imaginea articolului Expertiza refacerii tronsonului surpat de pe autostrada Orăştie-Sibiu costă trei milioane de lei

Autostrada Orăştie-Sibiu: Expertiza refacerii tronsonului surpat costă trei milioane de lei

Lotul 3 este cuprins între km 43+855 - km 65+965. Tronsonul a fost afectat pe o lungime de şase kilometri din cauza alunecărilor de teren, iar o porţiune de 200 de metri aflată în zona kilometrului 60 a fost demolată şi apoi refăcută complet, în urma unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

Acum, obiectul contractului transmis la ANAP constă în realizarea unei expertize tehnice asupra tuturor lucrărilor executate, realizarea unei monitorizări a zonelor cu instabilitate în concordanţă cu normele tehnice şi legislaţia în vigoare la data elaborării acestuia, în funcţie de situaţia actuală din şantier, ca şi elaborarea proiectului tehnic revizuit pentru lucrările necesar a fi realizate pentru finalizarea Autostrăzii Oraştie-Sibiu, lot 3, în baza recomandărilor şi soluţiilor formulate în cadrul expertizei tehnice.

De asemenea, obiectul contractului mai prevede şi pregătirea documentaţiei de atribuire a contractului de execuţie lucrări şi acordarea asistenţei necesară beneficiarului pe durata desfăşurarii procedurii de achiziţie publică. Acordarea asistenţei tehnice se va face în conformitate cu prevederile Legii 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările şi completarile ulterioare, pe perioada de execuţie a lucrărilor.

"Valoarea estimată a contractului fără TVA este 3,029 milioane de lei", precizează CNAIR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici