Mirajul unui loc de muncă în străinătate. Mai multe fete au fost recrutate prin metoda „Loverboy”. Racolatorii le-au forţat să se prostitueze în Belgia

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Vaslui, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Judiciare Federale Belgiene din Bruxelles, au destructurat o reţea de trafic de persoane, care, prin metoda „Loverboy” a recrutat mai multe tinere, promiţându-le un loc de muncă, pentru a le duce la prostituţie.

476 afișări
Imaginea articolului Mirajul unui loc de muncă în străinătate. Mai multe fete au fost recrutate prin metoda „Loverboy”. Racolatorii le-au forţat să se prostitueze în Belgia

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT Vaslui, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Judiciare Federale Belgiene din Bruxelles, au făcut 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Vaslui, pentru completarea probatoriului într-un ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Belgia, privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi recrutat prin metoda „Loverboy” mai multe tinere, din judeţul Vaslui, pe care le-ar fi transportat în Belgia – Bruxelles, sub falsa promisiune a găsirii unui loc de muncă.

În Belgia, tinerele erau cazate în apartamente şi obligate să se prostitueze, iar banii obţinuţi erau însuşiţi de persoanele cercetate.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 5.600 de euro, 600 de lei, 2 telefoane mobile, două memory-stick-uri, un card de memorie, documente şi înscrisuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, s-au instituit sechestre asigurătorii asupra unui imobil, asupra a trei maşini, patru terenuri (două intravilane, două extravilane) şi asupra a 26 de conturi bancare.

Valoarea bunurilor pentru care a fost aplicat sechestrul este de aproximativ 280.000 de euro.

Cercetările în acest caz continuă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici