Finala Europa League: Suporterii vor fi supravegheaţi cu camere video pe străzile care duc spre Arena Naţională

Suporterii vor fi supravegheaţi cu 90 de camere video pe toate străzile din Sectorul 2 al Capitalei care duc spre Arena Naţională, atât înainte, cât şi după terminarea partidei dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.

340 afișări
Imaginea articolului Finala Europa League: Suporterii vor fi supravegheaţi cu camere video pe străzile care duc spre Arena Naţională

Finala Europa League: Suporterii vor fi supravegheaţi cu camere video pe străzile care duc spre Arena Naţională (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Comportamentul suporterilor înainte şi după terminarea partidei dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, dirijarea traficului rutier, respectarea regulilor de circulaţie de către şoferi şi pietoni, în special în perioada meciului, vor fi monitorizate permanent, atât pentru buna desfăşurare a Finalei Ligii Europa, cât şi pentru asigurarea unor condiţii de siguranţă pentru bucureştenii care locuiesc în vecinătatea Arenei Naţionale, potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2.

Astfel, cele 90 de camere video, amplasate în 31 de intersecţii, vor monitoriza non-stop, în ziua Finalei UEFA Europa League, toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa suporterii celor două echipe de fotbal din Spania, dar şi spectatorii români.

"La finalul disputei fotbalistice vor fi monitorizate cu mare atenţie, atât de camerele video, cât şi de patrulele auto şi pedestre ale Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2, fluxurile de suporteri care vor pleca de la stadion, pentru a interveni de urgenţă în cazul în care vor exista tulburări ale ordinii publice", au precizat reprezentanţii primăriei.

Imaginile vor fi transmise şi instituţiilor care asigură ordinea la Finala Ligii Europa, pentru asigurarea măsurilor necesare.

Poliţia Locală a Sectorului 2 va fi în alertă maximă, cu toate efectivele, de marţi şi până joi dimineaţă.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, are loc miercuri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Autorităţile Capitalei vor organiza pentru suporteri două zone, una în Piaţa George Enescu, unde vor fi suporterii echipei Atletico Madrid, şi cealaltă în Piaţa Constituţiei, unde vor sta suporterii echipei Athletic Bilbao.

În Piaţa Constituţiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00, imagini direct de la stadion.

În 9 mai vor circula mai multe autobuze, la intervale de cinci-şapte minute, şi vor fi linii speciale între Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, zonele pentru suporteri din Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei şi Arena Naţională.

Şi garniturile de metrou vor circula până în 10 mai, la ora 2.00, iar în cazul în care este necesar, programul ar putea fi prelungit şi după această oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici