Fostul deputat Mihail Boldea, acuzat de spălare de bani, a fost achitat la Curtea de Apel Iaşi. Decizia nu este definitivă

Fostul deputat de Galaţi, Mihai Boldea, acuzat de spălare de bani, a fost achitat, miercuri, de magistraţii Curţii de Apel Iaşi, pe motiv că fapta nu a fost comisă cu vinovăţia prevăzută de lege. Decizia nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1313 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat Mihail Boldea, acuzat de spălare de bani, a fost achitat la Curtea de Apel Iaşi. Decizia nu este definitivă

Fostul deputat Mihail Boldea, acuzat de spălare de bani, a fost achitat la Curtea de Apel Iaşi

"Instanţa îl achită pe inculpatul Boldea Mihail pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată. De asemenea, instanţa o achită pe inculpata Barabanciuc Mihaela pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată, dar şi pe inculpatul Hristu George pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată. În plus, instanţa o achită pe inculpata persoană juridică SC Geco Clean SRL Şendreni, din judeţul Galaţi, pentru infracţiunea de spălare de bani, în formă continuată", au menţionat, miercuri, judecătorii Curţii de Apel Iaşi.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa superioară.

La sfârşitul anului 2016, Boldea a fost trimis în judecată în acest dosar alături de fosta lui secretară de la cabinetul parlamentar, Mihaela Barabanciuc, de omul de afaceri George Hristu şi de firma Geco Clean SRL Şendreni.

Procurorii DIICOT Galaţi l-au acuzat pe Boldea că ar fi transferat pe numele secretarei sale un imobil şi diverse sume de bani, după ce a aflat că este urmărit penal, iar oamenii legii ar fi urmat să pună sechestru pe bunurile sale. Potrivit anchetatorilor, Mihail Boldea ar fi transferat 134.000 de euro în mai multe conturi deschise pe numele Mihaelei Barabanciuc, dar pe care fostul parlamentar avea împuternicire.

Oamenii legii au afirmat că planul era ca banii să fie transferaţi într-un alt cont, dar fosta secretară a fost chemată la audieri la DIICOT Galaţi şi nu s-a mai putut prezenta la bancă pentru a încheia tranzacţia.

În acelaşi scop, fostul deputat ar fi încheiat cu Mihaela Barabanciuc un contract de vânzare-cumpărare pentru un apartament din Galaţi, preţul acestuia fiind stabilit la 110.000 de lei. În faţa notarului, fosta secretară a lui Boldea ar fi declarat că primise banii înainte de încheierea tranzacţiei. Procurorii susţin, însă, că acest lucru s-a întâmplat după ce s-a aflat că fostul parlamentar este urmărit penal.

Şi omul de afaceri George Hristu a fost trimis în judecată în acest caz, pentru că s-ar fi pus de acord cu Boldea pentru înfiinţarea firmei Geco Clean SRL, dar de administrarea ei s-ar fi ocupat doar fostul parlamentar şi alte persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici