Fostul preşedinte al ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA

Fostul preşedinte al ANAF, Gelu Diaconu, a ajuns marţi dimineaţa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind citat de procurori în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

1336 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA

Fostul preşedinte al ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA (Imagine: Laszlo Mihaly/ Mediafax Foto)

Gelu Diaconu, fost preşedinte al ANAF, a ajuns marţi dimineaţa la sediul DNA, acesta precizând că este convins că lucrurile se vor aranja, făcând referire la acuzaţiile de abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, pe care i le aduc procurorii.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în luna februarie, că fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ştefan Gelu Diaconu, este urmărit penal în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Pentru aceleaşi fapte este cercetat şi fostul vicepreşedinte al ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi Gheorghe Ivan, manager al proiectului „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”, Iulian Costel Paraschiv, manager al proiectului ”Acces pe piaţa muncii – O şansă pentru tine”, Irina Valeria Radu, manager general al Asociaţiei Partida Romilor „Pro Europa”.

Potrivit DNA, ca urmare a "demersurilor iniţiate de deputatul Păun Nicolae şi mijlocite de deputatul Mădălin Voicu, preşedintele ANAF Diaconu Gelu - Ştefan, împreună cu vicepreşedintele Gogancea-Vătăşoiu Mihai au emis circularele nr. 10/07.01.2015 şi A-PRS1391/08.05.2015. Scopul acestor circulare era scutirea persoanelor angajate prin convenţii civile la Asociaţia Partida Romilor şi notificate de către organele fiscale că figurează cu debite restante aferente contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anul 2012, de la plata acelor contribuţii. De asemenea, organele competente erau notificate că acele persoane nu aveau această obligaţie de plată".

Circularele respective au fost emise cu încălcarea dispoziţiilor legale, susţin procurorii DNA. Astfel, s-a dispus fie neîncasarea, "prin necomunicare/stoparea transmiterii către contribuabili a deciziilor privind regularizarea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pe anul 2012," fie neluarea măsurilor pentru încasarea contribuţiilor.

Deputatul PSD Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare a banilor, toate în formă continuată.

Deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici