Video FOTO | Peste 300 de enoriaşi l-au aplaudat pe preotul Pomohaci, audiat la Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor/ Pomohaci nu mai poate ţine sluijbe

Preotul Cristian Pomohaci nu mai poate ţine slujbe. În 30 de zile, acesta trebuie să demonstreze în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia că este nevinovat. Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor, a ajuns luni la Arhiepiscopia din Alba Iulia, fiind aplaudat de sute de oameni care l-au aşteptat cu ochii în lacrimi, convinşi că preotul nu e vinovat.

5856 afișări

Părintele Eugen Moldovan, consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, a declarat luni presei, după ce Cristian Pomohaci a fost audiat în cazul anchetei interne privind presupusa faptă de corupere sexuală a unui minor, că acesta nu mai poate ţine slujbe. Totodată, Pomohaci a negat acuzaţiile care i s-au adus.

„Părintele a fost convocat astăzi (luni – n.r.) la Centrul Eparhial pentru a da unele lămuriri cu privire la situaţia neplăcută care s-a prezentat în articol, prin care era incriminat că ar fi făcut unele remarci cu tentă neplăcută la adresa unui tânăr, propunându-i relaţii intime şi, sigur, în urma unei sume de bani. Aşa cum sunt regulamentele bisericeşti, părintele a fost chemat, ne-a oferit câteva lămuriri, însă după cum prevăd regulamentele noastre bisericeşti, părintele a fost oprit de la slujirea sfintelor taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti pe o perioadă de 30 de zile, timp în care este dator să aducă argumente în dezvinovăţirea celor prezentate acolo”, a spus părintele Eugen Moldovan.

Cei 300 de oameni care s-au adunat luni în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din Alba Iulia l-au aşteptat „în pace şi rugăciune” pe preotul Cristian Pomohaci.

Părintele Pomohaci a ajuns după ora 12.00 la Catedrala din Alba Iulia, însoţit de o femeie şi de un bărbat, apoi i-a salutat pe enoriaşi, dar şi pe jurnalişti, cu ”Doamne ajută”.

Întrebat de jurnalişti dacă sunt adevărate acuzaţiile care i se aduc, Pomohaci nu a răspuns.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a deschis o anchetă în cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujeşte într-o comună din Mureş, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, după ce o presupusă convorbire între ei, care conţine propuneri indecente, a apărut pe internet.

În înregistrarea convorbirii, un bărbat care se presupune a fi preotul Cristian Pomohaci îi propune unui adolescent să-i arate organul sexual, pe care îl numeşte ”ciocan”, şi îi promite că va fi plătit dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

De asemenea, potrivit înregistrării, preotul Pomohaci îi spune adolescentului că este „fain”, amintindu-i că l-a rugat să-i facă cunoştinţă cu „unul”.

Totodată, preotul i-ar fi spus tânărului că ar putea să „aibă bărbaţi”, dar nu îi trebuie, iar între ei doi a fost „ceva special”. „Ţi-am mai spus o dată şi ai crezut că spun o nebunie”, ar fi spus Pomohaci.

Preotul îi aminteşte cum s-au întâlnit şi i-ar fi spus că „a murit” când l-a văzut şi s-ar fi gândit că dacă nu face cunoştinţă „cu băiatul acesta” nu este „bun de nimic”.

Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au declarat că au deschis o anchetă internă în acest caz, iar dacă acuzaţiile privind coruperea sexuală se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoţie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, că Biserica percepe cu mâhnire un asemenea scandal, dar, în cazul în care înregistrarea se dovedeşte a fi autentică, vor fi luate cele mai dure măsuri.

GALERIE FOTO, ÎN ARTICOL

Enoriaşii susţin că înregistrarea făcută publică pe internet, în care un bărbat, despre care se presupune că este preotul Cristian Pomohaci, încearcă să îi facă propuneri indecente tânărului, este „o făcătură”, o „lucrare a Diavolului” şi cer să vorbească cu ÎPS Irineu.

Rând pe rând, oamenii care s-au aduant într-un cerc, iau cuvântul şi îi aduc laude preotului Cristian Pomohaci.

„Ne-a învăţat să avem familii, să nu aruncăm cu piatra în cel care ne dă pâine. Mai mult de atât, ne-a rugat frumos şi ieri, la biserică, să nu venim la Alba Iulia. Dar noi nu putem să-l lăsăm pe părinte singur, că nici el nu ne-a lăsat niciodată”, a spus unul dintre enoriaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici