FOTO Profesoara Cristina Tunegaru, care a criticat-o public pe Gabriela Firea, susţine că a fost dată afară din şcoala în care preda fără să fie anunţată/ REACŢIA lui Liviu Dragnea şi răspunsul dat de Inspectorat

Cristina Tunegaru, o profesoară din Bucureşti care a criticat sistemul de educaţie dar şi modul în care este administrată Capitală, susţine că a fost dată afară de la şcoala la care preda fără să fie anunţată.

9735 afișări
Imaginea articolului FOTO Profesoara Cristina Tunegaru, care a criticat-o public pe Gabriela Firea, susţine că a fost dată afară din şcoala în care preda fără să fie anunţată/ REACŢIA lui Liviu Dragnea şi răspunsul dat de Inspectorat

FOTO Profesoara, care a criticat-o public pe Gabriela Firea, susţine că a fost dată afară din şcoala în care preda fără să fie anunţată

ISMB: Declaraţiile profesoarei Cristina Tunegaru aduc prejudicii inspectoratului şi primarului Firea

Inspectoratul Şcolar anunţă că profesoara Cristina Tunegaru a rămas fără post la şcoala la care preda, aceasta fiind suplinitor, după ce postul său a fost preluat de un profesor titular. Inspectoratul precizează că declaraţiile cadrului didactic aduc prejudicii instituţiei şi primarului Capitalei.

Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti transmite, printr-un comunicat de presă, că dascălul avea statut de profesor suplinitor la şcoala la care preda, postul ei urmând să fie ocupat de la 1 septembrie de un profesor titular a solicitat transferul pentru întregirea normei didactice.

"Conform Metodologiei - cadru privind mobilitatea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, pentru anul şcolar 2017-2018, aprobată prin OMENCŞ cu nr. 5739/2016, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate au prioritate pentru ocuparea posturilor publicate faţă de cadrele didactice suplinitoare, care solicită continuitatea pe post. (..) Considerăm că declaraţiile doamnei profesor Cristina Tunegaru nu corespund adevărului, sunt fără bază legală şi aduc prejudicii de imagine Doamnei Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei şi Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti", se precizeză într-un comunicat de presă al ISMB.

Dragnea, despre profesoara care susţine că a fost dată afară: Aştept răspunsul ministrului Educaţiei

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat joi că i-a transmis ministrului Educaţiei postarea de pe Facebook a Cristinei Tunegaru şi aşteaptă răspuns de la acesta.

Am citit următoarea postare a unei doamne profesoare din Bucureşti. I-am trimis-o ministrului Educaţiei Naţionale, întrebându-l cum este posibil aşa ceva? Aştept cu mare interes răspunsul dumnealui”, a scris Dragnea joi seara pe contul său de Facebook, el distribuind şi postarea respectivei profesoare.

Profesoara Cristina Tunegaru susţine că a fost dată afară din şcoală fără să fie anunţată

"Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară ! Fără să întrebe părinţii sau elevii, fără să mă anunţe măcar, un funcţionar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Şi m-am trezit scoasă din şcoală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017", scrie profesoara pe pagina sa de Facebook.

Cristina Tunegaru susţine că nu vrea ca elevii cărora le-a predat să regreseze.

"Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe Bucureşti anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o şcoală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoţional, am luptat şi am muncit pentru progrese uimitoare, neaşteptate care au surprins şcoala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt. Şi totuşi, nimic din toate astea nu are vreo relevanţă pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază", mai spune femeia.

Aceasta a avut de-a lungul timpului postări în care critica sistemul de învăţământ dar şi pe primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"Mi-e ruşine de colegii mei, profesorii de la Şcoala Gimnazială 164, că au participat cu slugărnicie la circul desfăşurat de Gabriela Firea sub pretextul conştientizării pericolelor internetului. Au aşteptat-o de la intrare, cuminţi, au orchestrat întâmpinarea ei folosind copii mici pe care i-au îmbrăcat în haine populare. Cu flori în mâini, ca-ntr-un show comunistoid grotesc. Îmbrăcaţi cu tricourile şi purtând şepcile primăriei, copiii şcolii devin marionete care arată supuşenia adulţilor. Să nu uităm, dragi colegi, că şcoala nu e troaca unor animale politice", scria Cristina Tunegaru pe 5 aprilie pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă postare, profesoara de limba română s-a ''autodenunţat'' pe Facebook, scriind că nu respectă programa şcolară şi că nu predă elevilor Creangă sau Eminescu, dar citesc cu plăcere împreună Arghezi sau ''Cartea junglei'' ori ''Micul prinţ''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici