O profesoară din Vaslui a fost bătută cu o ţeavă de un elev de 12 ani care a luat nota 4

O profesoară de limba română din localitatea vasluiană Todireşti a fost lovită cu o ţeavă de calorifer peste picioare de un elev de clasa a VI-a, care primise nota 4 la teză, transmite corespondentul MEDIAFAX.

12236 afișări
Imaginea articolului O profesoară din Vaslui a fost bătută cu o ţeavă de un elev de 12 ani care a luat nota 4

O profesoară din Vaslui a fost bătută cu o ţeavă de un elev de 12 ani care a luat nota 4

Băiatul, care purta o glugă pe cap, a aşteptat ca profesoara să iasă de la ore şi a atacat-o, lovind-o cu ţeava peste picioare. Cadrul didactic a început să ţipe şi mai mulţi trecători i-au sărit în autor, dar agresorul a reuşit să fugă.

”O tânără de 29 de ani, din comuna Todireşti a sesizat la numărul de urgenţă 112 că a fost lovită de un elev al şcolii din localitate. A fost înregistrată plângerea, femeia urmează a fi audiată în perioada imediat următoare”, a declarat Loredana David, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Poliţiştii au ridicat de la locul agresiunii ţeava cu care a fost lovită profesoara, iar conducerea şcolii a demarat o anchetă în acest caz.

“La nivelul şcolii s-a declanşat o anchetă. Peste două zile vă putem comunica un punct de vedere. Este o situaţie inacceptabilă, nici nu ne-am gândit că din cauza unei note luate la teză se poate ajunge la aşa ceva”, a declarat directorul Şcolii Todireşti, Petronela Lipşă.

Potrivit cadrelor didactice de la Şcoala Todireşti, elevul –agresor nu este la prima abatere, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a cerut sprijinul Protecţiei Copilului.

”Situaţia este inacceptabilă şi extrem de gravă. Din câte am fost informaţi, elevul are grave probleme de comportament, este un copil-problemă, motiv pentru care vom sesiza şi Protecţia Copilului. Domnişoara profesoară este un cadru didactic foarte bun, este foarte bine pregătită, are doctorat şi este foarte implicată în activitatea didactică. Este absolut regretabil ceea ce i s-a întâmplat”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Minorul are 12 ani şi este elev în clasa a VI-a şi ar proveni dintr-o familie înstărită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici