Video FOTO VIDEO Aproximativ 100 de persoane au protestat, în centrul Capitalei, cu privire la guvernarea PSD

Aproximativ 100 de persoane au protestat cu privire la guvernarea PSD, duminică seara, în centrul Capitalei, ei adunându-se în Piaţa Victoriei şi pornind spre sediul central al Partidului Social Democrat, oamenii scandând „PSD, ciuma roşie” şi „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”.

693 afișări

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Victoriei duminică, în jurul orei 20.00. Au venit cu umbrele, pancarte şi portavoci.

Potrivit iniţiatorilor protestului, „Guvernul Tudose a elaborat un proiect de act normativ, numit Codul Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, şi abrogarea legii care interzicea persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern. Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, va decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia”.

Mobilizarea pentru acest protest s-a făcut pe o reţea de socializare.

„Am venit şi în februarie de multe ori şi în martie şi de câte ori pot voi fi aici pentru a apăra democraţia şi pentru a apăra România de hoţii care vor să ne distrugă. Este o revoltă generală pentru că am intrat pe un trend prin care PSD ne trage înapoi spre comunism. Mai recent este atacul asupra DNA şi faptul că săptămâna acasta a apărut noul proiect de lege prin care se prevede că, deşi au fost condamnaţi, să poată fi miniştri”, a spus Laura Popescu, una dintre protestatare.

„Am venit pentru a protesta împotriva vehementelor atacuri împotriva singurei instituţii care apără cât de cât legea în ţara asta şi anume DNA. Am venit în piaţă şi pentru declaraţiile şocante ale domnului Dragnea, care a spus că nu are nevoie de arme, pentru că el are Parlamentul şi partidul. Asta mi se pare o declaraţie Erdogan categorică. Scandalul din DNA mi se pare o tentativă a puterii de a murdări această insituţie şi de a o arăta cu degetul şi a spune „Uite, şi ei sunt murdari!”. Am sperat să vină mai mulţi oameni. Pe reţelele de socializare îşi anunţaseră prezenţa 900 de persoane, aici sunt cel mult 200”, a explicat Călin, prezent şi el în piaţă.

Oamenii s-au strâns în faţa Guvernului şi au pornit către sediul central al PSD. Ei au scandat: „Justiţie, nu corupţie”, „PSD, ciuma roşie”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Nu scăpaţi”, „La puşcărie, cu Dragnea la puşcărie”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici