Video Gabriela Firea a dat asigurări că pasajul auto de la Piaţa Sudului, început în 2014, va fi gata în cinci-şase luni - FOTO/VIDEO

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, în cadrul unei vizite de lucru efectuate pe şantierul pasajului de la Piaţa Sudului, că lucrările sunt aproape de finalizare, iar în cel mult o jumătate de an acesta va fi deschis circulaţiei.

1958 afișări

,,În acest moment cred că cea mai importantă întrebare este când se va realiza obiectivul Pasaj Piaţa Sudului? Este o întrebare care se află pe buzele tuturor bucureştenilor, tuturor turiştilor şi mai ales a tuturor locuitorilor din zonă, care au fost deranjaţi de această lucrare. Dacă toate lucrurile se vor desfăşura conform celor discutate până acum, în primăvara anului viitor lucrarea va fi finalizată, deci nu mai mult de cinci, şase luni”, a declarat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a vizitat şantierul pasajului auto de la Piaţa Sudului împreună cu Gianni Pittella, Preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Europarlamentarul s-a declarat încântat de posibilitatea de a efectua această vizită şi a spus că îşi doreşte să participe şi la inaugurarea acestuia, peste o jumătate de an.

,,Sunt fericit că pot să facă această vizită de lucru şi să văd cum decurg lucrările în cadrul acestui proiect important pentru partea aceasta a oraşului, care va contribui la fluidizarea traficului, va creşte calitatea vieţii cetăţenilor din Bucureşti, dar şi a turiştilor”, a declarat Gianni Pittella.

Conform estimărilor constructorului, proiectul este realizat în acest moment în proporţie de 76%, iar lucrările la pasajul rutier şi pasajele pietonale sunt realizate în proporţie de aproximativ 60%. În cursul acestei săptămâni a fost finalizată străpungerea tunelului rutier pe sensul Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, urmând ca până la finalul acestei luni să se finalizeze şi străpungerea tunelului pe sensul Calea Văcăreşti - Niţu Vasile.

Din cauza unor întârzieri cu decontarea lucrărilor executate, Primăria Capitalei ar putea fi dată în judecată de constructor pentru recuperarea banilor.

,,Suntem în nişte proceduri de plângere prealabilă, conform legii, este vorba de bani care nu ne-au fost decontaţi pentru lucrările în curs, efectuate deja. Este vorba de aproximativ 20 de milioane de lei. Nu putem avansa acum un termen de finalizare a lucrărilor, pentru că depinde de momentul în care se iau aceste decizii. Suntem foarte aproape de a se lua o decizie, e posibil să fie gata în cinci luni”, a declarat Grigorie Verenciuc, directorul de proiect asocierea Astaldi, Euroconstruct.

Această procedură nu va afecta, însă, derularea proiectului, dă asigurări Grigore Verenciuc.

Realizarea pasajului subteran de la Piaţa Sudului, cu o lungime de 356 de metri, presupune săparea unui tunel care să lege CaleaVăcăreşti de strada Niţu Vasile, realizarea a patru pasaje pietonale, realizarea unei legături pietonale subterane între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

Lucrările la Pasajul auto de la Piaţa Sudului au demarat în luna mai 2014 şi ar fi trebuit finalizate în decembrie 2015. Acest termen nu a fost respecta, însă, iar finalizarea pasajului a fost amânată prima dată până la mijlocul acestui an, apoi prelungit încă o dată pentru luna decembrie 2018. Investiţia totală se ridică la 127 de milioane de lei, iar trei sferturi din bani ar fi trebuit să vină de la Uniunea Europeană. Dar din cauza întârzierilor şi amânărilor repetate, doar 18 milioane de lei au putut fi decontaţi la UE, restul banilor pentru finalizarea pasajului urmând să fie asigurat din bugetul Primăriei Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici