Video Scandări în stradă împotriva delegaţiei conduse de Viorica Dăncilă: Ruşine să vă fie/ Protestatarii au continuat huiduielile la Alba Iulia pe tot timpul şedinţei Guvernului - VIDEO

Delegaţia guvernamentală aflată la Alba Iulia a fost huiduită de un grup de zece persoane. Oamenii au strigat ”Demisia” şi ”Ruşine să vă fie”. Guvernul s-a reunit, joi, în şedinţă solemnă la Alba Iulia, cu prilejul celebrării Centenarului.

6650 afișări

Oamenii s-au aşezat la 20 de metri distanţă de delegaţia guvernamentală, în Piaţa Cetăţii, unde aveau loc depuneri de coroane la statuia lui Mihai Viteazul.

Cele zece persoane au strigat la portavoce ”Demisia” şi ”Ruşine să vă fie”.

Grupul a fost liniştit după o intervenţie a jandarmilor, care au mers să discute cu protestatarii.

În drum către Piaţa Cetăţii, au mai existat câteva persoane care au apostrofat delegaţia guvernamentală sau au avut comentarii ironice.

Niciunul dintre membrii Guvernului nu a reacţionat la scandări.

Protestatarii care au întâmpinat delegaţia guvernamentală la Alba cu huiduieli au continuat să scandeze

Cei câţiva protestatarii care au întâmpinat delegaţia guvernamentală la Alba Iulia cu huiduieli continuă să scandeze şi în timpul şedinţei solemne, care are loc în Sala Unirii.

Şase protestatari au rămas în faţa Sălii Unirii din Alba Iulia, unde se desfăşoară o şedinţă solemnă a Guvernului.

Oamenii strigă la portavoce ”Demisia” şi ”Guvern de hoţi şi de mafioţi”.

”Daţi-vă demisia sau aţi semnat-o cumva acum, în Sala Unirii? Altă întrebare vă rog”, a strigat unul dintre protestatari.

Grupul restrâns de oameni care scandează este păzit de jandarmi.

 

Dăncilă, la Alba Iulia: În plan simbolic, e probabil cel mai emoţionat moment al Guvernul nostru

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la Alba Iulia, în deschiderea şedinţei simbolice din Sala Unirii, măsurile care vor fi adoptate, printre ele fiind un mecanism de economisire pentru copii.

"Sala aceasta este locul în care oamenii simt cu adevărat mândria de a fi români. Actul Unirii de acum 100 de ani a fost posibil datorită unor împrejurări istorice în care conducătorii ţării au făcut posibil acest lucru. În plan simbolic, e probabil cel mai emoţionat moment al Guvernului nostru. Şedinţa simbolică a guvernului e un moment de mare importantă. Eforturile pe care le depunem au scopul de a construi şi consacra în plan internaţional o economie modernă, o societate unită, o ţară care se adaptează la evoluţiile interne şi internaţionale şi are grijă de cetăţenii săi", a spus Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de la Alba Iulia.

Premierul a enumerat şi măsurile care se vor lua joi la Alba Iulia.

"Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii. Toţi copiii din România vor fi puşi până la 18 ani într-un mecanism activ de economisire. Statul va deschide un cont special de economisire. Statul contribuie cu o primă anuală. Astfel, începând cu 2019, statul contribuie cu o primă de 600 de lei anual. Banii economisiţi poţi fi retraşi după împlinirea vârstei de 18 ani. Banii economisiţi nu se impozitează şi primesc de la buget o dobândă anuală de 3%, stimulativă. Continuăm dezvoltarea unor instrumente de piaţă. Avem în vedere creşterea valorii adăugate, concomitent cu valorificarea produselor autohtone. Ne propunem crearea unei surse de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural, odată cu garantarea veniturilor agricultorilor, pentru a evita migraţia către mediul urban. Adoptăm azi un act normativ prin care instituim acest mecanism capabil să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţă internă şi pe cele externe", a mai spus premierul.

"Tot azi vom aproba două memorandumuri în domenii prioritate pentru România. Acordul în domeniul construcţiilor. Un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei pentru sectorul construcţiilor. Ne angajăm să luăm măsuri de sprijinire a educaţiei. Avem în vedere creşterea sumelor în educaţie cu cel puţin 15% anual faţă de bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puţin 6% din PIB. Devansarea creşterii salariale prevăzută. Acordarea a două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală şi materiale didactice. Acordarea unei sume de până la 5.000 euro pentru achiziţia şi modernizarea locuinţei precum şi pentru cumpărarea terenului pentru cei din mediul rural", a mai amintit Dăncilă.

În Ordonanţa ce va fi adoptată joi la Alba Iulia se arată: "Art. 1 - Invalizilor de război, veteranilor de război şi văduvelor de război li se acordă o indemnizaţie după cum urmează: a) invalizilor de război: - 1500 de lei lunar, pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate; - 1000 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate; - 900 de lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate; b) veteranilor de război: - 600 de lei lunar. c) văduvelor de război, dacă nu s-au recăsătorit: - 600 de lei lunar.", prevede ordonanţa de urgenţă pentru modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război"/

Cabinetul Dăncilă va aproba, în şedinţa solemnă de joi, care începe la ora 10.30, la Alba Iulia, o ordonanţă de urgenţă privind implementarea programului guvernamental "gROwth-Contul individual de economii Junior Centenar", a anunţat Executivul.

De asemenea, pe ordinea de zi mai figurează o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea articolului 1 din Legea nr.49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului remis MEDIAFAX.

La şedinţă solemnă de joi a Executivului mai apar pe ordinea de zi şi două proiecte de hotărâre. Primul vizează aprobarea unor măsuri destinate organizării, desfăşurării şi finanţării, în anul 2018, a paradei militare naţionale prilejuite de data de 1 Decembrie-Ziua Naţională a României.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre este pentru înfiinţarea Societăţii Naţionale ''Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA ''S.A., completarea art.3 din Hotărârea de Guvern nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin.(6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi Creştere a Precipitaţiilor şi suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Vor mai fi adoptate şi două memorandumuri, unul privind aprobarea semnării Acordului între Guvernul României şi Federaţiile Sindicale Reprezentative din Învăţământ, celălalt pentru aprobarea semnării Acordului între Guvernul României şi Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii, completează sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici