Hotelurile de pe litoral vor reduce tarifele cu până la 30% din 20 august

Tarifele hotelurilor de pe litoral vor fi reduse, de la 20 august, cu până la 30%, clienţii urmând să plătească între 45 de lei pe zi de persoană la un hotel de două stele în Saturn sau Venus până la 210 lei la un hotel de patru stele în Mamaia, iar de la 1 septembrie preţurile vor scădea cu încă 30%.

208 afișări
Imaginea articolului Hotelurile de pe litoral vor reduce tarifele cu până la 30% din 20 august

Hotelurile de pe litoral vor reduce tarifele cu până la 30% din 20 august (Imagine: Shutterstock)

"Sărbătoarea Sfintei Maria aduce cel mai aglomerat weekend pe litoral. Spre deosebire de anii precedenţi, sărbătoarea cade sâmbătă, deci nu sunt zile libere suplimentare, ceea ce va face să fie un sfârşit de săptămână obişnuit din punct de vedere al încasărilor pe litoral. După această dată, tarifele încep să se diminueze treptat, astfel că după 20 august scăderea va ajunge la 30%", a declarat într-un comunicat Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În sudul litoralului, turiştii se pot caza din 20 august la un hotel de 2 stele la preţuri cuprinse între 45 lei şi 80 lei pe noapte, fără mic dejun, între 73 lei şi 125 lei pe zi de persoană la hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de 4 stele vor achita pentru o noapte între 130 lei şi 190 lei pe zi, cu mic dejun inclus, potrivit tarifelor preluate de FPTR din ofertele agenţiilor de turism.

Pentru staţiunea Mamaia, tarifele la un hotel de 2 stele variază între 85 de lei şi 98 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, la unul de 3 stele clienţii vor plăti între 93 lei şi 145 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, iar la 4 stele preţurile sunt între 120 lei şi 210 lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus.

Tarifele vor fi valabile în perioada 20-31 august, după care vor scădea cu încă 30% din septembrie.

"În această perioadă, în weekend-urile din vârf de sezon, gradul de ocupare al structurilor de cazare de pe litoral este de 90-100%, iar în cursul săptămânii este mai scăzut, ajungând la 70-80%. Toate hotelurile dispun de camere libere", se mai arată în comunicatul federaţiei.

Tarifele pe litoral au urcat cu până la 30% de la 15 august, odată cu intrarea în vârful de sezon, cele mai scumpe pachete fiind vândute în Mamaia, iar cele mai ieftine în staţiunile din sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici