Incendiu de pădure în judeţul Cluj. La intervenţie participă şi un elicopter MAI

Un incendiu de pădure a izbucnit, sâmbătă, în zona comunei Măguri Răcătău din judeţul Cluj, fiind afectată o suprafaţă de peste şase hectare, iar pompierii intervin de peste patru ore, fiind folosit şi un elicopter al MAI care se alimentează cu apă din lacul Beliş.

368 afișări
Imaginea articolului Incendiu de pădure în judeţul Cluj. La intervenţie participă şi un elicopter MAI

Incendiu de pădure în judeţul Cluj. La intervenţie participă şi un elicopter MAI (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că sâmbătă, în jurul orei 12.00, a izbucnit un incendiu la o pădure de pe un versant în zona comunei Măguri Răcătău, fiind afectate peste şase hectare.

"ISU Cluj intervine cu echipaje de pompieri, la acţiunea de stingere a incendiului participând şi echipe ale Ocolului Silvic, dar şi un elicopter al MAI de la Unitatea Specială de Aviaţie din Cluj, care se alimentează cu apă din lacul Beliş. Zona este una de munte, unde se întâlnesc curenţi de aer, şi este mai greu accesibilă. Ultimele informaţii indică faptul că incendiul este în curs de lichidare", a spus Biriş.

Potrivit acestuia, după stingerea focarului, pompierii vor cerceta care sunt cauzele izbucnirii incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici