Video Incendiul de la sediul Arhiepiscopiei Tomisului a fost lichidat. Pompierii îndepărtează resturile de la clădirea afectată

  • Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, anunţă ISU Constanţa
  • Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale
  • Nu sunt victime însă pagubele materiale sunt însemnate
8895 afișări

UPDATE 01:30

La ora 1:27 incendiul a fost stins, potrivit ISU Dobrogea. Pompierii lucrează încă pentru îndepărtarea tuturor efectelor incendiului.

UPDATE 01:00

Din cauza vântului, flăcările s-au extins pe cea mai mare parte din suprafaţa acoperişului sediului Arhiepiscopiei Tomisului. Mai multe bucăţi din acoperiş au început să cadă şi o turlă s-a prăbuşit.

Peste 60 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au intervenit pentru lichidarea incendiului.

Primul apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost dat la ora 21:52, iar în numai câteva minute la faţa locului au ajuns şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi trei autoscări de lucru la înălţime.

În momentul producerii incendiului, persoanele aflate în clădire au fost evacuate.

Sediul Arhiepiscopiei se află la câţiva metri de Catedrală, acolo unde la ora respectivă Înalt Prea Sfinţitul Teodosie oficia slujba „Acatistul Învierii Domnului”.

UPDATE 00:40

Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, la mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului din municipiul Constanţa, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru stingerea incendiului.

„Sperăm să se lichideze... Nu ştiu să estimez ca suprafaţă. Pompierii care sunt înăuntru, înţeleg că deja sunt două echipe de pompieri. Unii se ocupă de mansardă, alţii se ocupă de izolarea focului să nu coboare la etajele inferioare şi după ce vom reuşi lichidarea incendiului vom vedea ce pagube au fost. În principiu, la etajul mansardat nu erau mari bunuri. Clădirea este patrimoniu, dar acolo erau mai multe bunuri personale ale preoţilor, călugărilor şi nu putem vorbi de mari bunuri ale Arhiepiscopiei”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Incendiul se manifestă la mansardă, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi.

Incendiul este localizat şi nu se poate extinde la clădirile din zonă, spun reprezentanţii ISU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici