Incendiu puternic la acoperişul unei clădiri istorice din Arad, doi pompieri fiind răniţi uşor

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi dimineaţă, la acoperişul unei clădiri istorice din centrul Aradului, nelocuită, dar cu spaţii comerciale la parter, în timpul intervenţiei de stingere a flăcărilor doi pompieri fiind răniţi uşor, după ce o structură din lemn s-a prăbuşit peste ei.

164 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la acoperişul unei clădiri istorice din Arad, doi pompieri fiind răniţi uşor

Incendiu puternic la acoperişul unei clădiri istorice din Arad, doi pompieri fiind răniţi uşor (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE: Incendiul care a afectat o clădire istorică din Arad a fost cauzat de un coş de fum neizolat

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat că incendiul a distrus întregul acoperiş al imobilului şi a fost lichidat după o intervenţie de aproape patru ore, din cauza focarelor care existau sub învelitoarea din ţiglă şi tablă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din primele cercetări reiese că focul a izbucnit din cauza unui coş de fum neizolat. Deşi imobilul nu e locuit, există birouri la parter unde a fost folosită o sobă", a precizat Pleşca.

În urma incendiului, au fost afectate şi spaţii din interiorul imobilului, atât de foc, cât şi de apa cu care s-a intervenit.

Clădirea, care are nouă apartamente, nelocuite, şi trei spaţii comerciale, se află în Piaţa Avram Iancu la numărul 1 şi a aparţinut Primăriei Arad, având o vechime de peste un secol şi făcând parte din patrimoniul arthitectural al oraşului.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, imobilul a fost predat, în anul 2000, unei persoane care a câştigat un proces de revendicare.

Proprietarul se află la Viena şi, contactat de corespondentul MEDIFAX, a spus că nu poate estima deocamdată valoarea pagubelor, avocaţii săi ocupându-se de acest aspect.

Incendiul la acoperişul clădirii istorice din centrul Aradului a izbucnit marţi dimineaţă, în jurul orei 6.00, iar în timpul intervenţiei de stingere a flăcărilor doi pompieri au fost răniţi uşor, după ce o parte din structura din lemn a acoperişului s-a prăbuşit peste ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici