Video Incendiu puternic la o mansardă din Capitală, acoperişul blocului a fost cuprins de flăcări. 400 de persoane au fost evacuate şi cinci au primit îngrijiri medicale - FOTO, VIDEO

Un incediu a izbucnit, miercuri, la un bloc de pe bd.1 Decembrie din Bucureşti. Focul a cuprins mansarda şi s-a extins pe o suprafaţă de 1000 de metri, pompierii intervenind cu 16 autospeciale.

7478 afișări

UPDATE: O şcoală din Capitală a fost evacuată în urma incendiului din zona Titan.

Reprezentanţii Şcolii Gimnaziale Mexic au declarat, pentru MEDIAFAX, că elevii au fost evacuaţi în jurul orei 10.00 din cauza "fumului care ajunsese peste tot".

Potrivit lui Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB "incendiul a fost atât de puternic încât a intrat fum înnecăcios şi toxic în şcoală, iar copiii nu au mai putut să continue cursurile în condiţiile acestea".

"Directorul a luat decizia suspendării cursurilor şi evident, a recuperării în perioada imediat următoare. Directorul spune că nu se putea respira în şcoală, din cauza fumului toxic, le curgeau lacrimi copiilor. Mâine, elevii se vor întoarce la şcoală", a mai declarat acesta pentru MEDIAFAX.

Peste 400 de persoane au fost evacuate în urma incendiului din zona Titan din Bucureşti , iar cinci au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti- Ilfov, patru oameni au fost transportaţi la spital după ce s-au intoxicat cu fum, iar a cincea persoană a primit îngrijiri medicale la faţa locului după ce a făcut un atac de panică.

În total, 400 de persoane au fost evacuate din blocul de 200 de garsoniere din zona Titan, a declarat Adrian Marin, reprezentant ISU Bucureşti- Ilfov pentru MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ifov focul arde pe o suprafaţă de 1000 metri pătraţi adică întreaga suprafaţă a mansardei.

"Întâmpinăm dificultăţi pentru că incendiul se manifestă sub acoperişul de tablă, o zonă greu accesibilă, cu degajări foarte mari de fum" a transmis Adrian Marin de la ISU Bucureşti-Ilfov.

Pompierii intervin atât pe exterior cu autoscări dar şi pe interiorul blocului cu 12 autospeciale de stingere şi patru autoscări.

"De asemenea sunt pregătite echipaje medicale care să acorde asistenţă medicală", a mai spus Adrian Marin de la ISU.

Potrivit pompierilor nu sunt victime, persoanele care locuiesc în acel bloc fiind evacuate de către pompieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici