Jandarmii, alertaţi prin 112 că un om a fost atacat de un urs, în Munţii Orăştiei. Căutarea a fost oprită, fiind o alarmă falsă

Mai multe echipe formate din jandarmi montani, salvamontişti şi pădurari din judeţul Hunedoara au pornit, duminică după-amiază, în căutarea unei persoane care ar fi fost atacată de un urs în Munţii Orăştiei, autorităţile fiind alertate printr-un apel la 112. Alerta s-a dovedit a fi una falsă.

159 afișări
Imaginea articolului Jandarmii, alertaţi prin 112 că un om a fost atacat de un urs, în Munţii Orăştiei. Căutarea a fost oprită, fiind o alarmă falsă

Jandarmii, alertaţi prin 112 că un om a fost atacat de un urs, în Munţii Orăştiei (Imagine: Shutterstock)

UPDATE: Căutarea persoanei care ar fi fost atacată de un urs în Munţii Orăştiei - oprită, fiind o alarmă falsă

Echipele de salvamontişti, jandarmi şi pădurari din judeţul Hunedoara au oprit, după mai bine de două ore, căutarea persoanei care ar fi fost atacată de un urs în Munţii Orăştiei, după ce s-au întâlnit şi cu colegii lor porniţi din judeţul Alba, ajungând la concluzia că a fost o alarmă falsă.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, după ce echipele de salvamontişti, jandarmi şi pădurari au căutat în toată zona şi s-au întâlnit cu colegii lor din Alba, care porniseră din partea cealaltă a Munţilor Orăştiei, au ajuns la concluzia că este vorba despre o alarmă falsă şi se întorc către Deva.

Căutările persoanei care ar fi fost atacată de un urs au durat mai bine de două ore.

De asemenea, elicopterul SMURD aflat în zonă s-a întors la bază.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Lucian Stoichiţoiu, declara că echipe formate din jandarmi montani, salvamontişti şi pădurari porniseră, duminică după-amiază, spre Vârful Steaua din Munţii Orăştiei, după ce la 112 s-a primit un apel prin care o persoană a anunţat că un om a fost atacat de un urs în zona respectivă.

În zonă s-a aflat şi un elicopter SMURD pregătit să intervină în caz de nevoie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici