Judeţul care va aloca cei mai mulţi bani sănătăţii şi infrastructurii. Valoarea bugetului

  • Judeţul Neamţ va avea, în 2020, un buget de 680 milioane de lei, cea mai mare valoare din ultimii 30 de ani
  • Aproximativ 40 la sută din bani vor fi folosiţi pentru investiţii în sănătate şi în infrastructura rutieră
  • Peste 93 de milioane de lei vor fi folosite pentru lucrări de modernizare şi reabilitare a spitalelor
1138 afișări
Imaginea articolului Judeţul care va aloca cei mai mulţi bani sănătăţii şi infrastructurii. Valoarea bugetului

Judeţul care va aloca cei mai mulţi bani sănătăţii şi infrastructurii. Valoarea bugetului

Judeţul Neamţ va avea, în 2020, un buget de 680 milioane de lei, cea mai mare valoare din ultimii 30 de ani. Aproximativ 40 la sută din bani vor fi folosiţi pentru investiţii în sănătate şi în infrastructura rutieră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bugetul judeţului Neamţ pe anul 2020, aprobat de consilierii judeţeni, are cea mai mare valoare din ultimii 30 de ani. Suma totală ajunge la 680 milioane de lei, iar 40 la sută din bani vor ajunge la investiţiile în sănătate şi infrastructură.

„Dacă în primul an s-a lucrat intens la întocmirea de documentaţii pentru proiecte, în următorii ani s-a lucrat efectiv în teren! Avem zeci de proiecte în implementare, multe altele în pregătire şi o listă întreagă cu cele finalizate! Este prioritatea acestui prim mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean să dotez şi modernizez spitale şi să reabilitez drumurile judeţului!”, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

Astfel, peste 93 de milioane de lei vor fi folosite pentru lucrări de modernizare şi reabilitare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi Spitalul de Psihiatrie Roman. Din această sumă, elaborarea documentaţiei pentru construirea noului Spital Judeţean de Urgenţă va costa 21,68 milioane lei.

Pentru infrastructură s-au alocat 177,7 milioane de lei, fonduri pentru modernizarea a 52 drumuri judeţene şi 51 de poduri.

„Două proiecte majore pentru judeţul Neamţ în domeniul Transporturilor se vor implementa cu fonduri externe nerambursabile. Am prevăzut 53,2 milioane lei pentru proiectul privind reabilitarea şi modernizarea Axei rutiere strategice 3 Neamţ - Bacău (Piatra Neamţ - Mărgineni - Făurei - Horia - Ion Creangă - Icuşeşti - limită judeţ Bacău) şi alţi 34,5 milioane de lei pentru achiziţionarea de autobuze electrice pentru transportul public în municipiul Piatra-Neamţ”, a mai precizat Ionel Arsene.

În judeţul Bacău, Consiliul Judeţean va aloca pentru investiţii 65% din bugetul pe anul 2020. Peste 393 de milioane de lei sunt alocaţi pentru investiţii, ceea ce reprezintă 65% din bugetul total al judeţului Bacău care, în anul 2020, este de 606 milioane de lei.

316 milioane de lei sunt destinaţi infrastructurii iar pentru investiţiile în spitalele din judeţul Bacău sunt prevăzuţi aproximativ 20 de milioane de lei.

„La Aeroportul Internaţional «George Enescu» Bacău vor fi realizate investiţii de 38 de milioane de lei. Pentru infrastructura de drumuri judeţene, în 2020 a fost alocată suma de aproximativ 278 milioane de lei.” - a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici