Liviu Pop vrea să dubleze locurile pentru medicina militară în universităţile din Bucureşti şi Mureş

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, la Târgu Mureş, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de un număr mai mare de medici militari şi vizează, faţă de anul trecut, dublarea numărului de locuri pentru medicina militară la universităţile din Târgu Mureş şi Bucureşti.

330 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop vrea să dubleze locurile pentru medicina militară în universităţile din Bucureşti şi Mureş

Liviu Pop vrea să dubleze locurile pentru medicina militară în universităţile din Bucureşti şi Mureş

„Principalul motiv pentru care aş dori să mă văd cu rectorul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este cel legat de finanţarea locurilor pentru medicii militari. Aici, aşa cum ne-am angajat, este nevoie de un număr mai mare de medici militari şi vreau să vă asigur că în funcţie de capacitatea de şcolarizare pe care o are universitatea, voi acorda finanţare pentru numărul maxim de locuri pe care ei pot să îl facă pentru medicina militară. Acelaşi lucru îl vom face şi pentru Universitatea din Bucureşti, unde există astăzi deschidere pentru această specializare, fapt pentru care, faţă de anul trecut, eu cred că vom dubla numărul de locuri pentru medicina militară”, a spus Liviu Pop.

Pop a afirmat că după discuţia cu ministrul Apărării, Mihai Fifor, ar fi suficiente aproximativ 100 de locuri dar dacă universităţile îşi permit, numărul ar putea fi suplimentat.

”Ministerul de Interne spunea că are un deficit de aproape 400 de locuri în zona aceasta. Şi atunci dacă noi, anul acesta, finanţăm 100 de locuri şi an de an vom finanţa minim 100, acoperim acest deficit de cadre medicale, nu numai pe zona militară, ci şi pe celelalte zone (…) Vom da mai multe locuri pentru medicina militară şi da, vom da mai multe locuri pe priorităţile României, inginerie, informatică şi profesori pentru învăţământul preuniversitar”, a mai spus Liviu Pop.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici