MAE atenţionează românii care vor să meargă în Grecia. Joi va fi declanşată o nouă grevă generală

MAE atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Grecia că sindicatele din această ţară continuă acţiunile de protest, joi urmând să fie declanşată o grevă generală, care va conduce la anularea curselor aeriene şi la blocarea principalelor transporturi maritime.

20 afișări
Imaginea articolului MAE atenţionează românii care vor să meargă în Grecia. Joi va fi declanşată o nouă grevă generală

MAE atenţionează românii care vor să meargă în Grecia. Joi va fi declanşată o nouă grevă generală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Confom unei informări de călătorie transmise de MAE, Uniunea Sindicatelor din Domeniul Public va organiza joi o grevă generală, începând cu ora 11.00. Declanşarea grevei generale va conduce la anularea curselor aeriene interne şi internaţionale, precum şi la blocarea principalelor transporturi maritime de călători şi marfă.

La această grevă generală şi-au anunţat participarea Sindicatul Muncitorilor POE- OTA, precum şi sindicatul controlorilor de trafic aerian.

De asemenea, miercuri, sindicatele poliţiştilor, pompierilor şi pazei de coastă vor organiza o grevă, precum şi o demonstraţie, care va avea loc în faţa clădirii Parlamentului elen.

MAE îi sfătuieşte pe cetăţenii români să evite locurile unde au loc demonstraţii de stradă şi să ţină cont de recomandările autorităţilor locale.

"Pentru a nu fi expuşi situaţiilor neplăcute în cadrul deplasării în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze în prealabil asupra situaţiei transportului aerian, maritim şi feroviar din această ţară. În acest sens, poate fi contactată Ambasada României la Atena şi respectiv Consulatul General al României la Salonic", se arată în comunicatul transmis de MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici