Copiii români din Sri Lanka au revenit, în siguranţă, în România/ Celula de criză îşi continuă activitatea

MAE a anunţat, marţi, că elevii de la un liceu din Iaşi, care erau plecaţi într-un schimb de experienţă în Sri Lanka, unde au avut loc atentate, au revenit în România, în siguranţă. Reprezentanţii instituţiei precizează că celula de criză a MAE îşi continuă activitatea.

504 afișări
Imaginea articolului Copiii români din Sri Lanka au revenit, în siguranţă, în România/ Celula de criză îşi continuă activitatea

MAE: Grupul de elevi români din Sri Lanka a revenit, în siguranţă, în România

„În continuarea informaţiilor cu privire la incidentele produse la data de 21.04.2019, în oraşul Colombo şi în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, MAE face următoarele precizări: La data de 23 aprilie, din cauza evoluţiilor din Sri Lanka, grupul de elevi de la un liceu din Iaşi aflat într-un schimb de experienţă în acest stat, a revenit, în siguranţă, în România. Aceştia au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Ambasadei României la Colombo şi al Consulatului Onorific al României la Kandy, fiind escortaţi de poliţia locală până la Aeroportul Internaţional din Colombo. Totodată, pentru facilitarea conexiunii către Bucureşti, cetăţenii români au primit sprijin din partea Ambasadei României la Doha. Reprezentanţii Ambasadei României la Colombo au menţinut legătura în permanenţă cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români, aceştia fiind în afara oricărui pericol”, arată reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

„Ambasada României la Colombo menţine situaţia în atenţie, fiind în contact cu cetăţenii români aflaţi pe spaţiu şi cu autorităţile locale, pentru acordarea de asistenţă consulară. Celula de Criză a MAE îşi continuă activitatea şi se vor transmite noi date pe măsură ce vor fi obţinute şi transmise de către Ambasada României la Colombo – Sri Lanka”, conchide sursa citată.

Atentatele ce au vizat biserici şi hoteluri din Sri Lanka, în urma cărora cel puţin 320 de persoane au murit, au fost comise ca reacţie la atacurile teroriste de la două moschei din Noua Zeelandă, a declarat Ruwan Wijewarden, ministru de stat pentru Apărare, potrivit cotidianului The Guardian.

Ministrul de stat le-a spus parlamentarilor de la Colombo că anchetatorii au stabilit că "acest atac a fost comis ca reacţie la atacul anti-musulman de la Christchurch".

Wijewarden a mai afirmat că bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 321 de morţi, inclusiv 38 de cetăţeni străini, şi a reiterat că oficialii de rang înalt de la Colombo nu au primit informaţii despre un posibil atac iminent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici