MAE a activat celula de criză, ca urmare a exploziilor de la Bruxelles. Numere de telefon pentru cetăţenii români afectaţi de explozia din Bruxelles şi rudele acestora - FOTO

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe a fost activată marţi de ministrul Lazăr Comănescu, în urma exploziilor din Belgia, iar o echipă consulară mobilă este pregătită să se deplaseze la Bruxelles de la Bucureşti. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pune la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi, precum şi rudelor acestora, mai multe contacte telefonice ale Ambasadei României la Bruxelles.

4765 afișări
Imaginea articolului MAE a activat celula de criză, ca urmare a exploziilor de la Bruxelles. Numere de telefon pentru cetăţenii români afectaţi de explozia din Bruxelles şi rudele acestora - FOTO

MAE: Numere de telefon pentru cetăţenii români afectaţi de explozia din Bruxelles şi rudele acestora

Celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe a fost activată marţi de ministrul Lazăr Comănescu, în urma exploziilor din Belgia, iar o echipă consulară mobilă este pregătită să se deplaseze la Bruxelles de la Bucureşti.

''MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854'', se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către MAE.

Ministerul reiterează că, prin Ambasada României în Regatul Belgiei, este în legătură permanentă cu autorităţile locale în vederea obţinerii unor elemente de noutate cu privire la existenţa unor cetăţeni români afectaţi ca urmare a exploziilor din Bruxelles şi menţine legătura permanentă atât cu reprezentanţii biroului TAROM din România, cât şi de la Bruxelles.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că autorităţile locale au decis instaurarea nivelului de alertă gradul 4, ca urmare a evenimentelor de tip terorist produse marţi.

Astfel, nivelul de alertă teroristă pentru Regiunea Bruxelles Capitală a fost ridicat la nivelul maxim - ''ameninţare serioasă şi iminentă'', iar nivelul 3 – ameninţare ''posibilă şi credibilă'', este în vigoare deja şi pentru restul teritoriului belgian.

Aeroportul internaţional Zaventem - Bruxelles a fost închis pentru toate decolările şi aterizările programate, iar parte din cursele aflate deja în aer au fost redirecţionate către Amsterdam, inclusiv zborul TAROM - cursa RO 371 (Bucureşti – Bruxelles), care ar fi urmat să aterizeze la ora 09:20 (ora locală) pe Zaventem.

Toate liniile de tren, metrou şi transport în comun, de suprafaţă şi subteran, sunt suspendate, iar circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliţie şi a mijloacelor specifice de intervenţie pe linia protecţiei civile.

Forţele de poliţie şi armată vor continua să fie prezente pe străzile capitalei, ca urmare a aplicării planului de urgenţă pentru astfel de situaţii.

Cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici