MAE: Trei cetăţeni, dintre care doi minori, au fost evacuaţi, la cerere, din Siria

MAE informează, într-un comunicat, că trei cetăţeni români, dintre care doi minori, au fost evacuaţi, la cerere, din Siria şi repatriaţi pe cale aeriană din Liban, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc şi Beirut.

301 afișări
Imaginea articolului MAE: Trei cetăţeni, dintre care doi minori, au fost evacuaţi, la cerere, din Siria

MAE: Trei cetăţeni, dintre care doi minori, au fost evacuaţi, la cerere, din Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei trei români au sosit în siguranţă, miercuri, la Bucureşti.

Potrivit MAE, Ambasada României la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii şi a asigurat întregul suport logistic, formalităţile de tranzitare a frontierelor siriană şi libaneză fiind efectuate marţi. Reprezentanţii misiunilor diplomatice române la Damasc şi Beirut i-au însoţit pe cetăţenii români pe întreg traseul în Siria şi Liban, până la aeroportul internaţional din Beirut, pentru a asigura deplasarea acestora în condiţii de siguranţă.

Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut şi Damasc, cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, în statele cu risc major de securitate.

Ministerul de Externe precizează că, încă din 2011, a intervenit în mod direct pe linia asigurării asistenţei şi protecţiei consulare, facilitând evacuarea şi repatrierea din Siria a unui număr de 604 cetăţeni români.

Totodată, MAE reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict, să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă" ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât şi al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici